loading...
Србија

СИНИША МАЛИ ОТКРИО ТАЧАН ДАТУМ: Ево када почиње пријава за помоћ од 60 евра

Министар финансија Синиша Мали саопштио је да 28. априла креће пријава за исплату 60 евра свим пунолетним грађанима

Подсетимо, сви пунолетни грађани имају право на по 60 евра. Исплата ће ићи у две рате, прва у мају 2021. а друга у новембру. Пензионери ће добити додатних 50 евра, дакле укупно 110 евра.

Уколико грађани немају већ отворен рачун у некој банци, изабраће банку преко које желе да им буде исплаћен новац и тиме се аутоматски пријавити за помоћ.

На тај начин ће им бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова. Након подизања новца, наменски рачун ће бити угашен. Такође треба да означе поље којим потврђују сагласност за обраду личних података.

Он је такође најавио да од 1. марта крећу пријаве за помоћ свим угроженим привредницима, три пута по 50 посто минималне зараде за сва предузећа, микро, мала средњаи велика предузећа у Србија, што је око милион и по запослених. Такође један пун минималац за оне секторе које сматрамо најугроженијим туризам, угоститељство, рента-кар агенција.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је на РТС да је задовољан бројем од 120 милиона фискалних рачуна које су грађани послали у квиз “Узми рачун и победи” и поново истакао важност борбе против сиве економије

– Сада је скоро 12 милиона коверата, то је 120 милиона фискалних рачуна. Сваки фискални рачун за нас значи новац који улажемо у изградњу путева, школа, болница, вртића. Ми тим новцем финансирамо живот, тј. набавку вакцина, медицинске опреме, лекова. Сваки пут када не узмемо фискални рачун, корист има само онај послодавац који то узме себи у џеп. Хвала свим грађанима Србије, свет о борби против сиве економије је више него развијена у нашој земљи – рекао је министар Синиша Мали.

Извор: Курир.рс