Регион

ЦРНУ ГОРУ ТРЕСЕ СКАНДАЛ: Ђукановић и Кривокапић се удружили против Србије

Јутрос је са званичне странице Демократске Црне Горе објављен видео у којем се обратио премијер Здравко Кривокапић

Иако је изборна тишина почела, можда не би ова изјава привукла пажњу да се она не поклапа са изјавом председника Црне Горе Мила Ђукановића!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да нам је неко пре пола године рекао да ће Ђукановић и Кривокапић имати исти став по питању Србије не бисмо му веровали, али нас је данас премијер лично убедио да мисли исто што и Ђукановић.

Кривокапић се усагласио са председником Црне Горе Милом Ђукановићем на тему односа Србије према Црној Гори, категорично тврдећи да се мора зауставити утицај из Србије.

Кривокапић, баш као и Ђукановић пре пар дана, оптужио “једну политичку групацију” да је под директним утицајем Србије алудирајући на коалицију “За будућност Никшића. “

Тако је премијер Кривокапић, дан пред изборе у Никшићу, усагласио ставове са председником Ђукановићем, који је више пута ових дана поновио да Србија жели да освоји Црну Гору преко Никшића.

– Ова Влада жели да има најбоље односе са Србијом, али ја не могу да будем ничији пулен, нити ћу бити, јер немам нити шефа нити обавезе према било коме. И то је природно. Дајте равноправно, добросуседски и оно што је наш заједнички интерес да ставимо као меру доброте наших односа, да нађемо најбоље решење за све, да политика из Београда не утиче на Црну Гору. Ја бих био вероватно погрешно протумачен уколико бих основао фондацију или неку политичку партију коју подржавам у Србији, то би било дочекано на нож. Али овде је јасно свима ко жели да види, да постоји одређена групација која је директно везана са Београдом, ја тој групацији не припадам – навео је Кривокапић.

Пре пар дана, подсетимо, Ђукановић је за ТВ Никшић казао да се мора зауставити утицај Србије, шро коренспондира са изјавом Кривокапића.

Данас, дан пред изборе у Никшићу, нажалост то морамо констатовати, Кривокапић има исти став као Ђукановић о Србији.

Извор: Објектив