Здравље Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Докторка Даница Грујичић упозорила: Људи умиру због велике ПРЕВАРЕ која кружи интернетом!

Проф. др Даница Грујичић упозорила је на опасности метода које заговара алтернативна медицина, а које се све чешће могу наћи на на интернету.

– Када је у питању алтернатива и алтрнативно лечење, имали смо пацијенткињу која је спржила једњак зато што је њена ћерка прочитала на интенету да кречна вода топи тумор. Онда смо имали и пацијенткињу која је умрла од глади јер је прочитале негде на интернету, ако не једете, тумор неће имати чиме да се храни итд. То су страшне ствари и управо зато говорим да је интернет опасност – поручила је докторка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Једно време је био популаран витамин Б17. Ви не знате какве компликације су биле са функцијом јетре код пацијената који су га узимали. Јетра је пречишћивач организма и ви онеспособите своју јетру зато што пијете некакву алтернативу. Зато, никаква алтернатива док не разговарате са својим онкологом, својим лекаром – каже др Грујичић и додаје:

– Лоша страна интернета је што свако ко се не разуме у медицину, не да се не разуме, него нема појма ни о чему, дозвољава себи да прича о врло озбиљним стварима. Могу да разумем кад неко каже да користи неку биљку и осећа се добро. То могу да разумем. Али да неко нуди лек за рак, а да то није испитано од стране званичне медицине, то је апсолутно недопуштена категорија – оштро је закључила.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс