Спорт

Одустао је? ШОКАНТНА ОДЛУКА ФЕДЕРЕРА, НАВИЈАЧИ НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈУ!

Роџер Федерер по свему судећи припрема навијаче за одлазак у пензију, јер један од најбољих тенисера у историји наводне неће играти на Олимпијским играма у Токију

Роџер Федерер се вратио на терен после годину дана. А након што је елиминисан већ у другом мечу у Дохи отказао је учешће на два турнира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повукао се са турнира у Дубаију, а потом и у Монте Карлу. Швајцарски медији пишу да би могао да одустане и од учешћа на Олимпијским играма.

Федерер би по писању швајцарског „Блика“ могао да пропусти и Олимпијске игре у Токију, посебно ако буде донето правило које му не иде на руку.

Федерер не жели да буде одвојен од породице неколико недеља, због тога није играо ни на Аустралијан опену, првом гренд слему у сезони. Такође, организатори Олимпијских игара неће дозволити боравак неспортиста у „селу“, наравно због предострожности око коронавируса.

Бивши тенисер Андреа Са, који је у Тениском савезу Аустралије, објаснио је да у телефонском разговору са Роџером сазнао да „Мирка не жели да проведе дана у хотелској соби са четворо деце“.

– Главни разлог је карантин. Причао сам са њим пре месец дана и имао је две опције. Могао је да дође са целом породицом и да сви заједно буду у карантину. Пробле је што Мирка и њихова деца не би могли да напусте хотелску собу. Морали би дана да проведу у четири зида. Само играчи могу да изађу на тренинг… – открио је Са пре неколико месеци.

Одлука ће дефинитивно бити донета током наредних неколико недељама. У случају да Међународни олимпијски комитет (МОК) одлучи да спортисти не могу да бораве у Токију са породицом, највероватније ће се Роџер Федерер повући са турнира, пошто жели да буде са супругом Мирком и четворо деце.

Федерер иначе има једно злато са Олимпијских игара, али у дублу (2008), док је у синглу освојио сребро (2012) и ово му је сигурно последња прилика. Олимпијске игре одржавају се од 23. јула до 8. августа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс