Србија

Важно обавештење! СВАКА ШКОЛА У СРБИЈИ СЕ ЗАТВАРА! Од 22. марта посебна мера за ђаке

Кризни штаб донео је нове мере у циљу сузбијања корона вируса.

Седница Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса почела је у 8 сати данас, а на њој су донете нове, пооштрене мере како би се спречило ширење ковида 19 у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од вечерас до понедељка у Србији ће све бити затворено, осим прехрамбених објеката, апотека и пумпи, у циљу спречавања ширења корона вируса, саопштила је премијерка Ана Брнабић након седнице Кризног штаба.

Брнабић је рекла да неће бити уведен полицијски час, нити потпуна забрана кретања.

-Ово је компромисно решење. Дуго смо и жустро разговарали око мера, покушавамо и даље да нађемо најбољи могући баланс између заштите здравствених радника, заштите радних места и подршке привреди и менталног здравља нације- рекла је Брнабић.

Такође, оно што је најављено као нова мера која ће важити од понедељка 22. марта јесте то да ће и ђаци нижих разреда ићи на онлајн наставу.

– Нижи разреди основне школе највероватније од понедељка прелазе на онлајн наставу. То је и препорука медицинског дела Штаба, а и ја сам сагласна са тим. То ће важити седам дана, па ћемо видети за даље. Нисмо то увели од сутра јер смо морали да оставимо простора и родитељима да се организују. Та мера ће се односити на ђаке од првог до четвртог разреда, за ових пет дана ми ћемо се организовати да од понедељка све школе буду затворене. Правићемо и компромисе, али родитељи морају наставити да раде, а деца да буду безбедна. Вртићи ће радити нормално, ту нема никаквих мера и промена – рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.

Она је навела да се очекује да масовна вакцинација почне да даје озбиљне резултате и да бројеви почну да стагнирају, зато је апеловала још једном на све грађане да се вакцинишу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com