Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО И ОТКРИО ОНО ШТО ГРАЂАНИ ЖЕЛЕ ДА ЗНАЈУ: Ево када ћемо укинути мере!

Упитан када се очекује седница Кризног штаба и укидање епидемиолошких мера, председник Србије Александар Вучић оштро критиковао све који се залажу за укидање.

„Не подносим то препуцавање по медијима и додворавање народу – ја сам за укидање мера, а зли доктори не дају. Ево ја вам кажем, верујем свим докторима јер важнији је један живот него било шта друго“, изјавио је Вучић данас током обиласка радова на Моравском коридору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, народ само чека да им неко каже да се те мере укидају, али када им неко умре тада им је крива држава. „Али, и да није, наше је да штитимо животе. Нису то измислили лекари, цео свет то ради. Ми имамо најблаже мере, све је затворено, где год да се крене. Само ми – ајде да укинемо нешто“, оштро је реаговао он на питање када се очекује ублажавање мера.

„Прво да почнемо да спуштамо бројеве (заражених) па ћемо да спустимо и мере. То није политичко питање. Хоћеш ти да одговараш за мртве? Да ниси ти набавио вакцине, лекове и респираторе“, додао је он.

„Мере ће бити укинуте када буду укинуте и када епидемиолози буду сагласни са тим. Ја бих волео да никада нису ни биле увођење, јер би наша економија била јача, али ћу свакако да подржим струку и оне хероје у болницама који се сваки дан боре да спашавају животе“, рекао је Вучић.

Поновио је да је веома битно да се убрза вакцинација јер је јако тешко да се лекари изборе са новим сојевима вируса који су све заразнији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92