Србија

Ко стоји иза свега? ДАЧИЋ СУМЊА НА АНГЕЛИНУ, ВУЧИЋ УВЕРЕН ДА НИЈЕ ОНА! Мистерија око нон пејпера и даље траје!

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић сумња да иза нон пејпер документа о косовском проблему стоји холандска политичарка Ангелина Ајхорст, док председник Србије Александар Вучић не верује да је она особа која га је написала

Због чврстог става о непризнавању Косова, Србија је била изложена разним нон-пејперима, изјавио је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић који није искључио могућност да је Ангелина Ајхорст написала најновији “нон-пејпер” о решавању косовског питања јер је, како каже, она годинама непосредно учествовала у дијалогу Београда и Приштине.

Дачић је рекао за ТВ Пинк да је Ајхорст, која се помиње као наводни аутор тзв.”нон-пејпера” Немачке и Француске о решавању косовског питања, “свих ових година држала везу и са Београдом и са Приштином”, али да она није могла сама да напише тај документ и да се вероватно са неким консултовала.

Пандемија нон пејпера

– Појавила се пандемија разних нон-пејпера, то се гурне у етар и онда Приштина каже да је све то наместио Београд, да имамо тајне везе и папире, а у суштини ниједан од тих папира нама не одговара – казао је Дачић.

Нагласио је да Београд од старта преговора са Приштином има јасна опредељења да неће признати независност Косова, али да жели да разговара о нормализацији односа са Приштином.

Дачић је оценио да ставовима о недоласку 11.маја на наставак дијалога са Београдом, Курти понижава ЕУ усред Брисела.

– Наша позиција је принципијелна и оштра, али је конструктивна и није негаторска, нисмо ту да уништимо дијалог већ да дамо допринос дијалогу и да понекад одћутимо на нешто на шта би требало да реагујемо хистерично – рекао је Дачић.

Додао је да је Приштина “највећа опасност” за наставак дијалога и да ужива одговарајућу подршку западних земаља које не осуђују изјаве приштинских званичника.

Не личи ми на њу

Председник Србије Александар Вучић, одговарајући на новинарско питање током отварања дела обилазнице око Београда, рекао је да не верује да Ангелина Ајхорст стоји иза нон пејпера.

– Не могу то да потврдим и мислим да није. Ако ви имате неке друге информације и податке, онда ми то реците. Ово ми не личи на Ангелину Ајхорст и уверен сам да она то није урадила – рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Информер.рс