Србија

СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА У ПОНЕДЕЉАК ИЛИ УТОРАК: Уводе се нове мере, ово је могући сценарио

Дуго најављивана седница Кризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса у Србији биће одржана почетком следеће недеље.

Она ће највероватније ће бити одржана у понедељак или уторак, а информација није дошла с тог места, већ из саопштења Уније синдиката просветних радника, чији су представници имали састанак с министром просвете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Министар је изнео став да се залаже да школска година почне нормално и да часови трају 45 минута. По његовим речима министарство је спремило више модела наставе који ће бити примењивани у зависности од епидемиолошке ситуације.

Просветни систем ће бити децентрализован а модел, који ће се примењивати ће зависити од стања у јединици локалне самоуправе и самој школи. Домови ученика ће радити пуним капацитетом. Коначна одлука ће зависити од одлуке Кризног штаба који ће бити одржан у понедељак или уторак.

После тога се разговарало о актуелним проблемима као што су рад Комисије за тумачење ПКУ, рад Радне групе за праћење ангажовања запослених, рад на изменама и допунама ПКУ, плаћање одељењских старешина за време зимског и пролећног распуста…

Од стране представника МПНТР најављене су измене и допуне ЗОСОВ – а и одређеног броја правилника – пише у саопштењу УСПР.

Извор: srbijadanas.com