Србија

Морате знати! СВЕ СЕ ГЛАСНИЈЕ ПРИЧА О ОБАВЕЗНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ! Ево шта на то каже закон! АДВОКАТ ОТКРИО СВЕ!

Епидемиолог др Радмило Петровић рекао је да је потребно да људи схвате да је вакцина значајна јер помаже у борби против заразних болести.

Адвокат Небојша Милосављевић рекао је да је питање обавезне вакцинације пре свега морално питање, а мање правно, а како закони нису вечни, подложни су променама у зависности од ситуације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– По нашим прописима не постоји начин за обавезну вакцинацију, јер дубоко задире у људска права. У нашем уставу људско право је највећа категорија права и подразумева да је човек биће које одлучује својом вољом, међутим ако је ово производ светског права онда нам ово говори и да људски односи нису вечни – нагласио је Милосављевић.

Он истиче да ће ова пресуда имати далекосежне промене у људском роду.

– Ми у Србији имамо списак обавезних вакцина које су показале да помажу човечанству да опстане и да се бори против разних епидемија и вируса који су нас задесили. Питање је да ли ће ова вакцина показати исто, то треба истражити и ако покаже можда се нађе на списку обавезних вакцина – закључио је адвокат Милосављевић.

Епидемиолог др Радмило Петровић рекао је да је потребно да људи схвате да је вакцина значајна јер помаже у борби против заразних болести.

Познато је да је Србија још 1839. донела наредбу о обавезној вакцинацији против великих богиња и ми смо држава која је прихватила цивилизацијску тековину да би спасила животе становништва – истакао је др Петровић.

Он је додао да је за то да вакцинација буде обавезна за обе људе који су дежурни и који су увек ту да помогну људимја у свим ургентним ситуацијама.

– Ја сам за то да вакцинација буде обавезна за здравствене раднике, војску, полицајце, ватрогасце, код тих екипа које раде на дежурству и који су ту да помогну у ургентним ситуацијама, а шта ћемо радити ако они буду болесни – закључио је Петровић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/ Srbijadanas.com