Регион

ПЉУВАЛА ЈЕ НАШУ ЗЕМЉУ А ОНДА СЕ ЗАПУТИЛА У СРБИЈУ: Јадранка Барјактаровић враћена са границе

Певачица Јадранка Барјактаровић недавно је из Црне Горе аутомобилом кренула у Србију, али није пуштена на граници због привремене забране уласка у нашу државу, сазнаје Нова.рс.

Како наводи наш извор, певачици је забрајен боравак у Србији због ширења говора мржње, када је прошле године на једном наступу у Подгорици певала „Не може нам нико ништа, јачи смо од Србије“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Јадранка је живела на релацији Подгорица – Београд после учешћа у ‘Звездама Гранда’. Са својим вереником Микијем, који јој је иначе и менаџер, више времена је проводила у Србији него у родној Црној Гори. Додуше, углавном су због свирки најчешће били у иностранству. Међутим, када је Јадранка прошле године на скупу ДПС отпевала песму Митра Мирића ‘Не може нам нико ништа’ и изменила део у рефрену, осуђивана је од стране многих јер је управо у Србији захваљујући такмичењу изашла из анонимности и постала препознатљива на естради“, рекао је наш извор.

Овим поводом покушали смо више пута да ступимо у контакт са Јадранком, али није одговарала на наше позиве до објаве овог текста.

Барјактаровић је иначе забрањена и на фестивалима. Савет естрадно-музичких уметника је у септембру прошле године одлучио да певачици ускрати могућност учествовања на манифестацијама у њиховој организацији.

„У светлу најновијих догађаја везано за националистички испад певачице Јадранке Барјактаровић, СЕМУС је донео одлуку да ускрати гостопримство певачици на Сабору народне музике Србије планираном за ову јесен, као и са свих других манифестација које ћемо убудуће организовати“, наводило се у саопштењу.

„Шокирани смо мржњом и непоштовањем које је Барјактаровићева показала према земји у којој је започела каријеру и у којој је увек била дочекана као радо виђен гост. Надамо се да ће овој певачици бити наук из пристојности за убудуће, али и опомена свима онима који се баве уметношћу, да је такво понашање недопустиво и да неће бити толерисано, барем када је СЕМУС у питању“, додали су они.

Претходно је и неколико српских телевизија са националном фреквенцијом објавило да код њих више нема места за Јадранку.

Певачица се само једном у укључењу у јутарњи програм „Пробуди се“ на ТВ Нова С огласила поводом њеног испада када је изменила текст песме.

„Знате ону народну – ко пева зло не мисли. То је мој одговор на целу хајку. У мом наступу није било никакве намере да икога увредим. Та емоција моја те вечери је била искључиво позитивна. Имала сам заказан наступ, радила сам свој посао. Није први пут да забављач измени текст за забави публику. Ја сам позната као добар забављач. То је све. Један уметник не може да поквари односе две земље. Све је ово злонамерно исполитизовано, ја плаћам нечију острашћеност. Као што глумац има текст, тако и забављач одговара жељама публике“, рекла је Јадранка.

Извор: Нова