Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: „Од чега да се одмарамо, па пола времена не радимо“

Србија је у 2020. години имала укупно 3,015 милијарди евра директних страних инвестиција, рекао је за ТВ Б92 председник Србије Александар Вучић.

Поредећи овај податак са резултатима земаља у нашем региону, Вучић је навео да је укупни износ страних директних инвестиција прошле године у Црној Гори, БиХ, Македонији и Албанији био око 1,7 милијарди.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о економским резултатима, Вучић је навео и да се ове године очекује раст БДП-а од 6%.

Како каже, следи отварање великог броја фабрика у Србији.

„Идем да отворим фабрику Кјунгшин у Смедеревској Паланци ускоро. У њој ће да ради 700 људи, а већ ради 204 радника. То је сјајна корејска компанија“, наводи он.

Додао је да га чека и отварање фабрика или полагање камена темељаца и у другим местима

Навео је, између осталог, Крагујевац и Јангфенг, затим Нидек и Бари Калебо у Новом Саду, као и отварање фабрика у Прибоју.

„У Старој Пазови биће МТУ, фантастична инвестиција. Замислите да у Србији градимо најважније делове за авионе“, навео је он и додао да за све то најпре треба да почнемо да радимо а не да се само прича о одморима.

„Од чега да се одмарамо, па пола времена не радимо. Само се на телевизији прича о томе ‘где ћу ја на одмор’. Као да не можете да се одморите на планини или некој шуми у Србији него морате да се окрећете као јаје на око на некој плажи“, навео је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92