Србија

ПОДИГЛА СРБИЈУ НА НОГЕ! “Смрт је побеђена, радујте се!” Др Грујичић послала ЈАКУ ПОРУКУ

Цењена докторка обратила се верницима, колегама, народу на Косову и Метохији

Проф. др Даница Грујичић упутила је поздрав Христос васкрсе, истичући да је смрт побеђена и пожелевши радост свима на најрадоснији хришћански празник Васкрс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Смрт је побеђена, радујте се! Христос васкрсе! – написала је Грујичић јуче на свом Фејсбук профилу уз фотографију са, како је истакла, великим пријатељем Владиком Теодосијем, што јој је драга успомена из Грачанице.

Пожелела је свима да празник проведу у кругу најближих – у миру, љубави и доброг здравља. Уједно, осврнула се на претходни период борбе са епидемијом корона вируса.

– Свим колегама желим пуно успеха, а што је мање могуће тешких пацијената. Претходни период нас је бацио у многа искушења, како лична тако и професионална. Верујем да су нас ти тешки тренуци зближи и научили да морамо живети у и за заједницу. Да наше лично не сме бити испред наших ближњих. Да научимо да дајемо, да се жртвујемо, и да ставимо интересе других испред својих.

Једино тако сви можемо да напредујемо, а то је управо оно што славимо данас. Христ се жртвовао за све нас и ставио нас испред њега. То је светли пример којим треба да се водимо. То је оно чему учим своје млађе колеге и студенте, да ми радимо да бисмо помогли болеснима, а не да би нас учинили великима. Тако је и у свим професијама и у животу.

Празник је посебно честитала српском народу на Косову и Метохији, како је написала, који прославља празнике у неизвесности и страху, ко зна коју годину по реду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс