loading...
Свет

Није добро! ЛЕТОВАЊА ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА? Нова варијанта короне прети Европи, отпорна на вакцине?

Одмори у иностранству могли би да буду угрожени овог лета због страха од нове варијанте корона вируса, који наводно потиче из Непала, а који се шири Европом, преносе страни медији.

Званичници из Велике Британије страхују да је непалска варијанта отпорна на вакцине против корона вируса, а владини научници већ упозоравају министре на опасност новог соја.

Daily Mail је пренео да постоји страх да још неке земље буду скинуте са зелене листе путовања, укључујући и Португал, где је наводно детектован сој из Непала.

Научници из “Joint Biosecurity Centre” забринути су због раста стопе инфекције и појава мутација у познатим одмаралиштима.

До овог извештаја дошло је након што је имунолог професор Џон Бел упозорио да би Велика Британија могла да буде погођена новим варијантама корона вируса, уколико се не уради више како би се помогло сиромашним нацијама да вакцинишу своје становништво.

Он је рекао да заштита против будућих варијанти није “загарантована заувек”, иако су вакцине тренутно ефикасне против Делта варијанте, која је прво идентификована у Индији.

Болнице у Непалу су на ивици колапса након трагичног скока у случајевима корона вируса. Број нових инфекција у марту је био испод 100, међутим, средином марта дневно је бележено више од 9.000 нових случајева.

Непал бележи скок оболелих од корона вируса

Други талас у Непалу подстакнут је порастом инфекција у суседној Индији, али стручњаци су сада забринути због новог соја који је идентификован.

Како преноси Сун, одмори у Европи могли би да буду угрожени овог лета, услед забринутости због новог соја из Непала и споре вакцинације на континенту.

Неки извори кажу да ће број нових земаља отворених за путнике из Велике Британије, али и других држава, бити “изузетно ограничен” овог лета.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс