Спорт

НАВИЈАЧИ ПРОВОЦИРАЛИ ЂОКОВИЋА А ОНДА ЈЕ НОЛЕ ОДГОВОРИО ЕНГЛЕЗИМА НА ВИМБЛДОНУ: Дувајте ми *****!

Шта је све Новак Ђоковић доживео од публике на Вимблдону током своје каријере, па и понеки приметни звиждук и ометање чак и сада – када је вишеструки освајач тог гренд слема, можда и не чуди што је један његов урлик привукао огромну пажњу.

Меч трећег кола у коме је Ноле савладао Дениса Кудлу, а већи део публике одушевљено славио сет-лопту коју је у тај-брејку имао Канађанин рођен у Кијеву, довео је до тога да неколико секунди касније, када је Србин „везао“ три поена и победио, Ђоковић повиче.

И то не било шта.

Није било то оно његово „Идемоооо!“

Није ни „Тако је, бре!“, којим понекад зачини своје успехе.

Не.

Са усана је лако могло да се прочита „Дувајте ми *****!“.

Свакако, није то било примерено понашање за неког ко је сматран најбољим на свету. Није ни најмање. Али… На томе се није зауставио. Имао је врло занимљиво објашњење после тог урлика на Вимблдону.

Најпре, Ноле је и одмах после победе рекао у интервјуу на терену нешто што је, такође, изазвало велику пажњу јавности:

„Неуспех никада није био опција ни за мене, ни за било кога другог у мојој породици. Биле су нам потребне основне ствари за преживљавање и… то ми је ојачало крактер. Провео сам много времена са вуковима на планинама, то је моја вучја енергија (смех). Заправо се и не шалим!“, истакао је тада.

Недуго после новог тријумфа на Вимблдону, у једном ТВ интервјуу је упитан баш на ту тему.

„Провео си много времена у младости на планини, са вуковима… Реци нам како је то изгледало?“

Одговорио је овако:

„Половина тога је тачна (смех). Одрастао сам на планини. Много времена сам тамо провео, јер су ми родитељи тамо држали ресторан који нас је издржавао. Сваки пут када бих имао предах у школи, из наше престоница, Београда, бисмо ишли на Копаоник, планину на којој смо проводили много времена. Волим природу, волим да у њој проводим много времена, на планинама, у шумама, на брдима… И, јесам ту и тамо наилазио на вука или два. Али, то што сам на терену то споменуо, то је зато што осећам ту одлучност, истрајност… Вукови се такође много ослањају на инстикт. Видим ту доста сличности у понашању, да тако кажем, па вукове могу да назовем и, на неки начин, природним, спритуалним водичима кроз мој живот, условно говорећи“, истакао је најпре.

Готово у даху је додао:

„Знате, када сам био мали, наравно да сам се плашио вукова, али у исто време су ме и веома привлачили. Мора да ту има нешто што излети на површину када сам на терену (осмех), када почнем да вриштим. Није то баш идеално, није то увек ни најбоље понашање, али потребно је понекад то и избацити из себе. Бар се понекад осетим лакше када то урадим“, признао је Новак Ђоковић.

Ноле ће у осмини финала играти против 17. носиоца, Кристијана Гарина из Чилеа.

Он је Шпанца Педра Мартинеза, 107. са АТП листе, савладао са 6:4, 6:3, 4:6, 6:4.

Како се на Вимблдону, традиционално, не игра у недељу, Ђоковић ће после два дана предаха са Чилеанцем играти у понедељак. Термин тог меча у овом тренутку још увек није одређен.

Извор: Блиц