Спорт

Ово смо чекали! ГОТОВО ЈЕ ЗА СВА ВРЕМЕНА: Ђоковић до ногу ПОТУКАО Федерера и Надала и постао најбољи ИКАДА!

Бивши шампион Вимблдона Пат Кеш оценио је да је трка за најбољег тенисера у историји већ окончана, односно да је српски играч Новак Ђоковић увелико испред два највећа конкурента, Роџера Федерера и Рафаела Надала.

– Међусобни резултати су значајни. Ако желите да одлучите ко је највећи играч свих времена, морате да имате бољи резултат у скору са својим највећим ривалима – поручио је Аустралијанац, па се потом детаљније позабавио темом „GOAT“.

– Свеукупно, као играч који је у стању све да уради, Роџер Федерер мора да буде у том кругу. Надал, наравно, је одувек играо веома добро волеје и користи их изузетно добро. Не тако у каснијим годинама, јwер његова тактика никад не би нанела проблем Федереру. Али Новаков ритерн, сервис и основни ударци на споријим травнатим теренима, какви су данас, јесу и по мени, мислим да је штета што су их тако успорили. Или су лоптице спорије.

Кеш је анализирао и промену начина игре у Лондону, где више не доминирају сервис волеј играчи, као некада.

– Терени су тако добри да они више не дају предност сервису и волеју. Ритерн је као да играте на бетону и сви добро знамо колико је Новак јак на тој подлози. Није више велика разлика у стилу игре, ако је уопште и има – закључио је Пат Кеш.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс