Спорт

Шокирао све! НОВАК ОБЈАСНИО БУРНУ РЕАКЦИЈУ: Морао сам то да избацим из себе! И ДА ИМ ПОКАЖЕМ ГДЕ ИМ ЈЕ МЕСТО!

Новак Ђоковић је више скренуо пажњу бурном реакцијом након тријумфа над Денисом Кудлом него самом партијом. Новинари су му после дуела зато поставили питања везана за тај детаљ меча.

После једног поена на крају си славио мало агресивније, викао си, режао… Да ли је то због публике која ти није пружила много подршке?

– Не. Видите, у жару борбе се такве ствари десе. Емоције, стрес, притисак, све што се деси на терену се испољи. Некада можда делује да покажемо превише и то се мени данас догодило – рекао је Ђоковић и додао:

Види, да будем искрен, то није нешто што људи не виде. Чињеница је да ја 90 посто мечева, ако не и више, играм и против противника и против стадиона. Ретко где добијам више подршке од свог противника. То је нешто на шта се јесам навикао, али с друге стране, човек сам, имам емоције, и наравно да се деси да ме неко избаци из такта и да ме изнервира, када ме провоцирају. Било је неколико њих, али не бих сада о томе. Та бурна реакција је била можда бурнија него што би требало да буде, али морао сам то да избацим из себе, и да им покажем где им је место – закључио је Ноле.

Питање упућено Новаку било је колико је узбуђен због Олимпијских игара и мотивисан за Златни слем?

– Врло сам мотивисан да дођем на Олимпијске игре и борим се за злато, имам највише амбиције. Олимпијске игре се одржавају на сваке четири године и то је највећи догађај у историји спорта. Наравно, представљати своју земљу је највећа част и привилегија. Увек ћу бити ту за Србију и српски тенис. Ове године сам фокусиран на Гренд Слемове и Олимпијске игре, то сам рекао и на почетку сезоне. Волео бих да освојим и Вимблдон, то је моја жеља и то је мој циљ, а после тога немам много времена. Морам да се спремим и одморим како психички тако и физички. Радио сам то раније, надам се да могу опет – поручио је светски број један.

Олимпијске игре се одржавају од 23. јула до 8. августа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Курир