Србија

ВУЧИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ! Председник саопштио сјајну вест која ће одушевити грађане Србије!

Фото: Јутјуб

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обићи ће данас градилиште нове ковид болнице на Мишелуку у Новом Саду.

Вучић је рекао да ће се слушати струка, односно препоруке лекара за увођење нових мера након раста броја заражених корона вирусом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми ћемо да слушамо и доктора Кона и доктора Шеклера, не можемо да се унервозимо и не слушамо струку! Мораћемо да разговарамо шта је то што можемо да учинимо, а шта не можемо – каже председник.

Ми смо знали да ће да расту бројеви, посебно по доласку грађана из земаља где је делта сој раширен. Наши људи су једва чекали да отпутују и били смо свесни последица – рекао је Вучић и додао да ћемо од октобра имати и Модернину вакцину у понуди.

– Као шведски сто – нашалио се председник.

О цени градње болнице

– Укупно болница кошта око 3,9 милијарде. То је нешто скупље него прве две болнице, скочила је цена грађевинског материјала. Наплаћаје се у свету брзина израде, нама се то не наплаћује. Свима сам захвалан, ови људи су вредно радили, направили су добре референце, ово је компликован објекат. Свако од нас мисли да је нормално да будемо у болници 60 дана и да то држава мора да плати, да смо то негде платили. А платили смо у просеку два дана, а замислите колико људи има 100 дана у болници – поручио је.

О скандирању навијача

– То је већ постало помало смешно и трагикомично. Видео сам Суљагића из Сребренице који је рекао да је Вучић навијачима наредио да вичу „Ратко Младић“ а да је исти Вучић наредио да се виче „Вучићу педеру“.

Председник је истакао да му не смета ништа што вичу против њега, али да има проблем са тим да се скандира „Нож, жица, Сребреница“, „Жута кућа“, „Косово је поред Србије“ и Насер Орић.

О нападима Синише Ковачевића

– Што се тиче да су видели Беливука на тераси Председништва, свако ко уђе је забележен, сваког дана. Нису они ни мислили да говоре истину, суштина је у следећем, ишао бих на полиграф, али не могу пошто је изанђала машина. Да ли је била тешка ноћ, па мамурно јутро или обрнуто, у то нећу да улазим – рекао је председник.

Што се тиче еколошких организација, видео сам да РТС предњачи у кампањи против државе, ваљда су решили да се на време преоријентишу и постану гори од Н1 и других Ђиласових медија – рекао је Вучић.

Председник је истакао да је наш посао да видимо шта можемо да урадимо како бисмо подстакли зелену енергију: – Али, ја нећу да се додворавам неком и да затварам Костолац.

О сечи на Фрушкој гори

– Људи из националног парка Фрушка гора ће морати да одговарају. Ако сте учествовали у коруптивним радњама, морате да одговарате. Ни по бабу, ни по стричевима, спровешће се истрага. Најсмешније је кад у кампањи коју воде против нас кажу држава не штити, а онда кажу нисмо ни тражили заштиту – истакао је.

О Винчи

– Имамо Винчу као кампању 10 дана, што нисмо имали 2012.? Што нисте уредили то, имали сте 13 година? Како то није била тема, а сад јесте? Све што вам се учини да може да буде тема, биће, почели сте по улицама да одређујете ко ће да иде у притвор. У притвор се иде кад то каже судија – подвукао је Вучић.

Отворени Балкан

– Што се тиче сусрета Инцка, Шмита и А. Меркел, сваки сусрет је важан. Шмит је веома утицајан политичар, Меркел је близу краја свог мандата и жели да пружи пуну подршку Шмиту.

– Што се тиче НАТО-а на Косову, они су на Косову. Руси су се повукли 2000. године, само су они тамо. Они су тамо па тамо и ми ништа не можемо да урадимо.

– Сједињене државе су ту идеју (Отвореног Балкана) од почетка подржавали. Важно би било када би други хтели да чују аргументе, а не да у идеји само виде велику Срибју.

О Високим Дечанима

– То што раде годинама и томе што су дужни да врате тих 24 хектара, то говори о снази притиска.

О нападима Данас-а

Предеседник је на почетку рекао да су то приватне Ђиласове новине.

– Кад им одговара кажу да сам издајник, кад им не одговара кажу да сам прометер злочинаца.

Вучић је истакао да ће увек да се залаже за право на слободу говора.

– Очекујемо првог најкасније, мислимо да ће све бити готово око 25. августа, а од 01. или 02. би све требало да почне – рекао је председник Вучић на питање када ће се отворити болница.

Председник је опет истакао да се за мање од четири месеца отвара нова болница.

Он је истакао да ћемо примати и нове лекаре и медицинске ссестре, али они морају обуку да прођу код њих.

– Наши лекари су све обученији, све боље лекове имамо, сада ћемо да „зановимо“ наш магацин.

– Тако се кућа кући, тако домаћини треба да поступају.

– Хвала вам и ви за две недеље будите овде и отворите ову болницу. Сигуран сам да ће хиљаде живота спасити. – рекао је председник Вучић.

Обраћање председника:

– Ми смо данас на 15-ак дана од отварања нове ковид болнице и стварно сам поносан јер ће држава за мање од 4 месеца успети да изгради велелепну болницу и биће нешто боља него она у Крушевцу и Батајници. Ово ће служити на понос свим грађанима на северу Србије – рекао је председник и додао да се нада да ће ово олакшати притисак на болнице у Београду.

Председник је изразио забринутост због повећања броја заражених у Србији и истакао да су углавном у питању „увезени случајеви“

– Ово је наш начин да се томе супротставимо, да држава обезбеди најбоље здравствене капацитете.

Председник је истакао и да готово ништа није грађено у Србији у последњих 40 година.

Вучић је изразио задовољство јер ће се отварањем нове болнице пацијенти са другим обољењима моћи да буду хоспитализовани и лечени, јер ће се ковид пацијенти лечити у новој болици.

– Уколико наставимо са оваквом стопом раста пре краја године ћемо моћи да увећамо плате здравственим радницима – рекао је Вучић и нагласио да се ту мисли на сво медицинско и немедицинско особље.

Председник је истакао да чека да види какве ће промене у свету да направи криза са Авганистаном.

– Очекујем да 01. 11. имамо осам, а најмање десет аутопутева у изградњи.

Обилазак болнице:

Нова болница ће једина имати банку крви, речено је током обиласка градилишта.

– Ја мислим да је то јако важно за цео регион. – навео је председник.

– Много успеха вам желим и што мање пацијената – рекао је председник Вучић.

Изградња ковид болнице у Новом Саду почела је 28. априла и предвиђено је да буде завршена до 1. септембра.

Нова ковид болница ће имати 220 кревета на интензиној нези, што је 56 одсто укупних капацитета интензивне неге у целој покрајини.

Објекат на Мишелуку, месту где ће бити изграђена нова болница, у потпуности ће бити у функцији лечења оболелих од тог вируса са средње тешком или тешком клиничком сликом, а по окончању борбе против корона вируса, објекат ће бити претворен у Градску болницу, у којој ће се лечити Новосађани, али и житељи бројних суседних општина, па и читаве Војводине.

Након обиласка градилишта предвиђене су изјаве за медије, саопштено је из службе за сарадњу с медијима председника Републике.

 

Извор: Танјуг