Свет

СТРАВИЧНА ТРАГЕДИЈА НА ГРОБЉУ! Споменик се срушио на девојчицу (5), чули се језиви ВРИСЦИ, детету није било спаса!

Pixabay.com

Петогодишња девојчица Бела Грејс Бенет из Блекшира (Џорџија, САД) изгубила је живот на гробљу тако што се на њу срушио камени споменик док се играла са сестром.

Док су њен отац и ујак стајали на гробљу и обављали ритуал у част покојника, малена Бела је трчкарала около са сестром и играла се, све до момента док се споменик, који је подигнут 1989. године, није срушио право на девојчицу, преноси News4Jax.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Отац и ујак чули су како је нешто лупило и врисак друге девојчице. Одмах су дотрчали до споменика и покушали да ослободе Белу, али на жалост, нису успели.

– Отац је све време очајнички покушавао да уклони камен са своје ћерке, али није успео. Прискочио сам у помоћ како бисмо заједничким снагама потигли изузетно тешку камену плочу, али све је то било безуспешно – рекао је један од сведока који је прискочио у помоћ.

Тек када су спасиоци дошли, девојчица је извучена и са покушајима реанимације пребачена у оближњу болницу Волфсон, где су лекари могли само да констатују смрт.

Истрагом је утврђено да је споменику који је стар више од 30 година, недостајао вијак за држање камене плоче и да је она буквално висила на концу.

Девојчица је неадвно кренула у вртић у Белкширу, а осим породице, малену Белу жали читав град.

– Ми смо пороица. Наша школа је породица и сви у округу Пирс патимо за њом. Мисли су нам уз њену породицу којој су у овим тренуцима највише потребне молитве. Кад год бих била у сали вртића, видела бих Белу насмејану, узбуђену што ме види. Била је врло срећна код нас – рекла је Менди Вилијамс помоћница директора предшколске установе коју је Бела похађала.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Srbijadanas.com/Daily Star