Србија

УДАРНА ВЕСТ! Албанци уплашени због Руса! Ескобар поручио: „Хитно“

Административни прелази на северу КиМ Брњак и Јариње и даље су под блокадом због протеста Срба незадовољних одлуком приштинских власти о укидању таблица.

Путеви Лепосавић – Рашка и Рибарићи – Зубин поток блокирани су за саобраћај десети дан, а ситуација на прелазима је мирна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гадоначелници српских општина на северу КиМ одбили су предлог команданта Кфора да се јединице специјалне косовоске полиције замене војницима Кфора, а да одлука о привременим регистрацијама остане.

Будућност тзв. Косова у ЕУ

Председница тзв. Косова Вјоса Османи Садриу је данас, током сусрета са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, изјавила да је „будућност Косова у Европској унији“.

Како је саопштено из кабинета председнице самопрокламованог Косова, она је на састанку рекла да ЕУ треба да има јасну стратегију за интеграцију Западног Балкана.

Ибиши забринут због присуства Руса

Косовски експерт за безбедност Нуредин Ибиши казао је да је добро што Кфор патролира код прелаза на Јарињу Брњаку. Он је изразио забринутост због присуства Русије на северу Косова и Метохије.

Изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је данас да је главни приоритет снижавање тензија на северу Косова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92