Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ТИОДОРОВИЋ! Епидемиолог потврдио: Постоје два сценарија

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић гостујући на ТВ Прва рекао је да ковид више није здравствени проблем.

“Ово више није здравствени проблем. Морам да кажем, ја сам лично говорио да морамо да спроведемо хитно веома оштру контролу мера са кажњавањем и веома обимну вакцинацију. А остварио се најгори сценарио, и ми се сада налазимо у ситуацији да је ово социјално-психолошки проблем”.

Тиодоровић је рекао да је главни проблем слаба вакцинација грађана Србије.

“Ово је сада индивидуална одговорност. Морамо да будемо свесни, једини излаз је вакцинација. Да ли можемо за 10 до 15 дана вакцинисати још 20 одсто популације – делује ми да не можемо. Али, ако не будемо вакцинисали до 20 одсто популације, имамо два сценарија”.

Епидемиолог и члан Кризног штаба каже да нове мере не би донеле пуно тога.

“Сигуран сам у то, из простог разлога што знамо шта се десило прошлог јула”.

Епидмиолог каже да је медицински део Кризног штаба свакодневно у комуникацији.

“У сваком случају неће бити затварања. Заседање ће бити убрзо. Ми ћемо сигурно тражити много оштрију примену мера и њихову контролу. Питање је само ко ће то да контролише. Поставља се питање да ли нормално организовати свадбе и прославе у овој ситуацији. Будимо мало свесни и индивидуално. Не желимо да правимо разлику између вакцинисаних и невакцинисаних него да направимо што боље околности да сви ускоро можемо да функционишемо нормално”, рекао је Тиодоровић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Прва ТВ