Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Нападнуте америчке трупе!

Дрон, који је полетео из правца сиријске ваздухопловне базе „Тијас”, ударио је у америчку војску.

Пре неколико сати, неидентификована беспилотна летелица подигнута је у небо из правца авио-базе Тијас, која је ушла у ваздушни простор базе Ал-Танф под америчком контролом и задала најмање један ударац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је први напад сиријске војске на америчку војну базу у неколико година. Истовремено, тврди се да је напад сиријске беспилотне летелице одговор на акције Сједињених Држава, које су такође директно учествовале у нападу на ваздушну базу Тијас у сиријској провинцији Хомс, заједно са израелском војском.

Штавише, извор тврди да је реч о неколико беспилотних летелица, иако за сада постоји само потврда да је ударе извео само један дрон.

„Данас су неидентификоване беспилотне летелице напале америчку базу у Ал-Танфу. Последња два ваздушна напада на сиријску војску изведена су из региона Ал-Танф, вероватно је ово одговор Сирије “, известиле су сиријске агенције.

Према подацима које је објавила група Слободна сиријска армија, која активно сарађује са Сједињеним Државама, напад је изведен помоћу беспилотних летелица камиказе.

Ово, с обзиром на чињеницу да у наоружању Сирије нема таквих беспилотних летелица, сугерише да је напад извела иранска војска, која је претходно обећала Сједињеним Државама и Израелу да ће осветити за нападе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs