Србија

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА: Погинули отац, мајка, кћерка, снаја и ДВОЈЕ МАЛИШАНА (ВИДЕО)

Велика трагедија задесила је рано јутрос брчанско насеље Суљагића сокак када је у пожару смртно страдало шест особа, међу њима двоје деце. Комшије тврде да су ватру у кући вероватно рашириле свеће које су старији чланови породице запалили јер су боравили у објекту без струје.

Службеници брчанске полиције јутрос у 6:20 сати су добили пријаву да је у улици Сарајевска, на скретању према насељу Суљагића сокак избио пожар у стамбеној кући. Изласком на место догађаја, полиција и ватрогасци су у кући пронашли шест мртвих особа, уз четверо повређених, преноси Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На месту догађаја од раних јутарњих сати налазе се екипе истражитеља и полиције који обављају увиђај и утрђују узрок смрти шест особа. Према незваничним информацијама, смрт страдалих је вероватно наступила услед гушења угљен-моноксидом.

Док надлежни обављају увиђај, комшије испред улаза у двориште у којем се налази кућа немо посматрају све оно што се дешава.

Како су казали у разговору с новинаром портала Клиx, ова трагедија их је много потресла, посебно због чињенице да су били у блиском односу са једанаесточланом ромском породицом која је живела у неимаштини.

– Још увек не могу да верујем шта се догодило и каква је трагедија задесила наш комшилук. Ова породица је била добра и поштена, а смрт их је задесила због неимаштине. Некада раније, власник куће, који је такођер погинуо, имао је кафану, али је након болести морао затворити и тада је наступила криза код њих. Живели су тако што су остали чланови породице просили. Знам да су били више гладни него сити, једном речју то је била беда. У кући су имали један мали шпорет, а грејали су се тако што су им комшије доносиле дрва – каже нам комшија Мехо Шечић.

Он наводи да је ова брчанска породица живела у кући без струје и воде, нагласивши да су увече три или четири свеће палили како би осветлили просторије у којима су боравили.

– Према ономе што знам, пожар су изазвале највероватније свеће, а све страдале угушио је дим који се створио у собама. Нажалост, погинули су отац, мајка, кћерка, снаја и двоје деце. Зет се успио спасити тако што је побегао након избијања пожара, али је четверо деце повређено. Троје се налази код нас у болници у Брчком, док је једно превезено у Тузлу. Надам се да ће сви од њих преживети – наводи Шечић, чије је сведочење потврдило и још неколико комшија које су се налазиле у непосредној близини куће.

Надлежни у јавност још увек не излазе са превише информација. Осим што су навели да је шест особа страдало, а да су четири повређене, из брчанске полиције су казали да њихови службеници на терену врше увиђај под надзором дежурног тужиоца. На месту догађаја је и противпожарни инспектор те се утврђују све околности под којима се наведени догађај десио.

Поводом трагичне смрти шесторо становника Брчко дистрикта, градоначелник Есед Кадрић, породицама и пријатељима несрећно преминулих упутио је телеграм саучешћа.

Извор: Блиц