Свет

Људи у страху! РЕТКА ВРСТА ВИРУСА РЕГИСТРОВАНА У САД: Ова озбиљна болест почиње симптомима сличним грипу, а овако се преноси!

Случај мајмунских богиња потврђен је у уторак увече у Мериленду након што се путник вратио у Сједињене Државе из Нигерије.

Мајмунске богиње су ретка, али потенцијално озбиљна вирусна болест која обично почиње симптомима сличним грипу и отицањем лимфних чворова и напредује до широко распрострањеног осипа на лицу и телу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Долази од соја који се поново појављује у Нигерији од 2017. године након 40 година без пријављених случајева, наводи се у подацима лабораторијских научника из Центра за контролу и превенцију болести.

Они који су добили мајмунске богињаме вероватно ће имати лезије, а путници који се враћају из Нигерије требало би да пазе на симптоме, преноси USA today.

Због здравствених ризика повезаних са једним случајем ове врсте богиња, CDC је затражио од лекара да одмах пријаве сумњиве случајеве државним или локалним јавним здравственим властима, без обзира на то да ли истражују и друге потенцијалне дијагнозе.

Људи могу да добију мајмунске богиње ако дођу у контакт са зараженим животињама или животињским производима, укључујући припремање дивљачи или ако их нека животиња угризе или огребе, наводи CDC.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс