Регион

„Позивам НАТО да пошаље војску на Дрину“

Харис Силајџић у разговору за ЦНН казао је да је потребан ангажман америчке администрације да спречи Додика, Београд и Москву да поделе Босну.

На питање да ли верује Додику кад каже да неће ризиковати мир због независности РС-а, Силајџић је казао да Додик није искрен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не верујем Додику. Да вам кажем ово није само у вези Босне и Херцеговине они малтретирају читав регион, не само Додик, већ и Београд и Москва који га штите. Зато нам је потребна хитна пажња оних који могу нешто овде да учине“, рекао је Силајџић гостујући код чувене новинарке Кристиан Аманпур.

Додао је да су грађани забринути због могућности рата и да је БиХ потребан нови Устав, односно реформа која ће омогућити успостављање демократске државе.

„Велика већина грађана то тражи, дајте нам демократију, зашто је не можемо имати као остали грађани у Европи“, рекао је Силајџић, додавши да ратни злочинци труну у затворима, али да је њихов пројекат још увек жив.

У наставку је рекао да је пројекат Велике Србије и даље жив.

„Агенда је иста, а то је Велика Србија, и београдски режим је покретач свега овога и њихова идеологија је Велика Србија коју желе добити силом. То је проблем целог региона, а не само БиХ. Демократија је у опасности у целом региону и ја не верујем шта сад говоре, јер пре пар дана претили су оружјем и сад купују време јер међународна заједница делује споро. Треба нам акција и треба да заштитимо БиХ и регион од новог рата јер су они спремни за то“, рекао је Силајџић.

Додао је да Додик жели да поделити БиХ и да он заиста верује да то може спровести.

„Предлажем ЕУФОР-у или НАТО-у да у Брчко и уз реку Дрину пошаљу војску јер одатле су долазили тенкови и војска у прошлом рату. Треба нам сила која ће превенирати, а не лечити“, рекао је Силајџић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс