Свет

Ужас! ЂАЦИ УБИЛИ УЧИТЕЉИЦУ, ТЕЛО САКРИЛИ У ПАРКУ: Сви шокирани бруталним злочином, тек онда је откривено шта је РАНИЈЕ радила

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Учитељица која је убијена, а њено тело остављено у парку, имала је изненађујућу животну причу.

Два дечака из средње школе у Ајови ухапшена су због првостепеног убиства учитељице шпанског језика. Ноема Грејбер пронађена је мртва, а њено тело било је сакривено. Сви докази указују на то да су двојица дечака пажљиво испланирала, а потом починила њено убиство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшени су Вилард Милер и Џереми Гудејл, обојица имају по 16 година али ће им се судити као одраслима због природе свирепог злочина. Одређена им је и кауција од милион долара што је невероватно висок износ.

Тело учитељице шпанског језика пронађено је испод цираде, колица и железничких прагова који су били набацани преко њега. Убијена је са више удараца тупим предметом.

Тинејџери су откривени након што је један од њихових пријатеља полицији обезбедио преписке са друштвених мрежа које доказују да су били упућени у место и начин извршења убиства учитељице.

„У тим препискама јасно су били наведени специфични детаљи везани за нестанак и смрт Грејберове. Милер је дефинитивно био не само присутан, већ и активни учесник у смрти жене. Детаљи обухватају мотив, планирање и отмицу, као и напоре предузете да се злочин сакрије“, саопштила је полиција у Ферфилду.

„За девет година колико је радила код нас, госпођа Грејбер додирнула је животе многих ђака, њихових родитеља и колега из школе. Срца су нам сломљена због њене смрти“, саопштила је начелница локалног школског одбора др Лори Нол.

Ноема уопште није била учитељица највећи део свог живота

Животна прича жртве била је велика инспирација за латиноамеричку заједницу. Ноема је била најпре стјуардеса, а онда је добила и дозволу за управљање комерцијалним авионом. Била је једна од првих жена у Мексику која је имала ту дозволу. Тек у педесетим годинама је желела да постане учитељица и дошколовала се да би могла да ради с децом. А двоје деце јој је пресудило.

Њена кћерка опростила се од Ноеме дирљивим речима – опрашта њеним убицама.

„Изгубили смо анђела, само захваљујући њој смо брат и ја заволели путовања, језике и доживели свет на начин на који га доживљавамо. Имали смо предивну срећу да одрастамо у дому пуном љубави и топлине. Недостајаће ми њен гласни смех, играње с њом уз било коју музику, имала је толико радости у очима и толико вере у срцу“, написала је њена кћерка на Фејсбуку.

„Двојици дечака који су ми убили мајку. Јасно ми је да вам је потребно љубави и светлости. Али се слажем са својим братом, све што можемо да урадимо је да вам опростимо. Испуњена сам захвалношћу што сам имала снажну, предивну жену за мајку. И свима који нам шаљете поруке се захваљујем, невероватно сте нас дирнули речима о томе колико живота је моја мајка дотакла. Била је наш благослов, и знамо да њена душа сада живи на небу“, написала је кћерка.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: МОНДО

Ознаке