Свет Србија

АМЕРИ ТВРДЕ: Подршка „Косову“ 1999. године једна од највреднијих акција САД

Амерички сенатор Џек Рид оценио је данас у разговору са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем да је „подршка Косову 1999. године једна од највреднијих акција САД“.

Како се наводи у саопштењу из Куртијевог кабинера, Рид, који је председник Одбора за оружане снаге америчког Сената, додао је да цени, како је рекао, „напредак који је Косово постигло“ и дао подршку „позитивним резултатима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Курти је, додаје се, захвалио Риду на „континуираној подршци САД Косову у свакој фази ослобођења, независности и развоја“, преноси Репортери. Претходно је америчког сенатора примила председница привремених приштинских институција Вјоса Османи, која је рекла да је Приштина „предузела кораке за побољшање ситуације на северу покрајине“.

Она је Риду рекла да САД немају већег савезника у региону од тзв Косова и захвалила му на подршци САД косовским безбедносним снагама. Рид борави у посети Западном Балкану како би се упознао са безбедносном и политичком ситуацијом и њеним утицајем на америчку националну безбедност, наводи Економиа онлине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке