Србија

Хорор! ЈОВАН МЕМЕДОВИЋ ЗАМАЛО ИЗГУБИО ЖИВОТ: Водитељ ЈЕДВА спасао живу главу, секунде су биле у питању!

Недавно у једном интервју- у, Јован Мемедовић је открио да је замало изгубио живот, те је до детаља описао то искуство.

Јован Мемедовић је годинама, тачније деценијама, један од најцењенијих и највољенијих телевизијских новинара. Без обзира што га јавност јако цени, он интервјуе даје врло ретко. Недавно је, ипак, открио да је захвалан судбини за све што му је приредила и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

‒ Не верујем претерано у неке друге ствари, осим у судбину. Она ме је прошетала онако како сам замишљао и сањао.

Свака емисија „Сасвим природно“ показује да и после толико година пред камерама Јован Мемедовић има страст, својствену почетку каријере, па зато и не чуде његове речи:

‒ Да ли сам нашао саговорника у Београду, сто или пет хиљада километра од њега спаковаћу се, отићи и направити причу о ономе што ме занима. Увек идем за причом.

Приче су га водиле широм света, некад и у најзабаченије крајеве, али, срећом, није се често питао како ће успети да преживи. Било је и изузетака:

Близу Сибира остали смо без хране, али није проблем доћи до ње у дивљини коју човек није такао, јер живи свет врви око вас. Животиње нису у паничном бегу од вас, јер ретко срећу људе, а онда ви, као неки ловац, дођете до плена. Један дан смо били гладни, али већ сутра смо се снашли. Упецали смо рибе.

Својевремено је открио да ли се некад запита шта му је ово требало или ко ће му помоћи ако у дивљини нешто крене наопако:

Први пут сам тако размишљао кад сам био на Северном полу, док сам возио моторне санке по леду дебелом пола метра. То изгледа као солидна дебљина, али се лед врло брзо топио, а пошто је био мај, већ су се појављивале пукотине. Кроз њих се помаљало одвратно црно море. Кад пропаднете кроз лед, нема повратка, јер вас он пропусти и санте се одмах скупе. Да би све било комплетно, неко је поменуо да је претходне године један човек тако погинуо. Три дана, док сам са двојицом Норвежана тумарао тим пространством, стално сам се питао шта ја, лудак, ту радим. Цео боговетни дан, од ујутру до увече, пратили смо трагове белог медведа.

Поред успешне водитељске каријере, Јован се такође остварио и у улози родитеља, те са његовом меизимицом Машом, рефовно објављује фотке. „Инстаграм“ профил Маше, која је филмски и ТВ монтажер, показује да је кренула очевим стопама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс