Русија

„ЗЕЛЕНСКИ ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ“ Хитно се огласио генерал Конашенков! Оптужио украјински режим за лажи

Фото: Јутјуб

Званични представник руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков, најавио је још један покушај кијевског режима да циничним лажима задржи своју власт у Украјини и обмане светску заједницу.

Као пример навео је говор Владимира Зеленског са видео поруком израелском Кнесету 20. марта. Украјински лидер је оптужио Русију за наводне ударе на град Уман у Черкаској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да би појачао драматични ефекат, Зеленски је изјавио, и цитирам, да је „ово место које сваке године посећују десетине хиљада Израелаца ради ходочашћа – рекао је Коношенков.

– Желим да истакнем да у току специјалне војне операције руске оружане снаге не ударају по цивилним циљевима. Штавише, за богомоље и све друге јавне богомоље. Кијевски режим, кршећи међународно хуманитарно право и једноставно морал, користи такве објекте као пунктове за прикупљање и транспорт оружја и нацисте за учешће у непријатељствима – додао је Конашенков.

Представник Министарства одбране Русије представио је и фотографије које је добио од једног од припадника јеврејске заједнице у Уману.

– 21. марта, односно дан након говора Зеленског у Кнесету, фотографије су забележиле формирање две колоне са националистима на територији синагоге. Скрец́ем вам пажњу да су имовину, оружје и муницију ускладиштену у згради синагоге националисти прво утоварили у кипере, а затим прерушили у вреће са грађевинским отпадом. – рекао је генерал.

– Истовремено, за превоз националиста и страних плац́еника из западних региона Украјине, као што се јасно види на фотографијама, користе се аутобуси који имају боје школских возила са одговарајућим ознакама „Деца“ – тврди Конашеков.

– Дакле, предмет јеврејског култа у Уману кијевски националистички режим намерно користи у војне сврхе. Да би се изазвао сукоб и политички притисак јеврејских верских организација на Русију у случају пожара на њу – рекао је Конашенков.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com