Регион

МИЛАНОВИЋ ЈЕ ПУТИНОВ ИГРАЧ, РАДИ И ЗА СРБЕ У СРПСКОЈ! Аустријски медији шокирали регион! Из свега се крије…

Фото: јутјуб

Аустријски дневник „Стандард“ објавио је коментар новинарке Аделејд Вулфл о председнику Хрватске Зорану Милановићу

Милановића је описала као „председника без дипломатије“. Текст је објављен у рубрици „Особа дана“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф хрватске државе напада аустријску политику против ширења коронавируса и стаје на страну десно-популистичких влада у Мађарској и Пољској, пише у тексту листа „Стандард“.

Аустријски дневник пише да је Милановићев тон постао оштрији током пандемије и да нема добро мишљење о мерама. Тако је рекао да „онога који жели да уведе полицијски час треба стрпати у полицијски аутомобил, а спомињу се и његове „циничне изјаве о томе да је толико људи умрло у Ломбардији само зато што су ‘све који су кашљали довели у болницу'“. Аустријски локдаун за невакцинисане подсетио га је на „методе из тридесетих“ и био је „глупост“, према Милановићу.

У „Стандарду“ пише да Милановићеве изјаве иду наруку „десничарских популистичких влада у Мађарској и Пољској“, као када је рекао да су строге мере пандемије дошле од „бриселских идиота“. Недавно је прозвао и холандску владу због демонстрација у Ротердаму, пише Стандард и цитира Милановића:

– Ваши људи су се побунили. Не мигранти, него плавокоси, плавооки Холанђани. Размислите о томе, господо!

„Бивши премијер кандидовао се на председничким изборима 2019. као социјалдемократа, али сада је миљеник антиевропских, екстремно десних националистичких Хрвата“, констатује аустријски лист, који наводи да Милановић „делује импулсивно“.

Милановић, како наводи новинарка „Стандарда“ у коментару, „данас наноси праву штету на спољнополитичком плану, посебно у суседној БиХ, чији суверенитет напада“.

– У стилу колонијалног владара недавно је сугерисао да о судбини Босанаца одлучује са председницима Србије и Турске. Подржава Милорада Додика и тако иде на руку Русији Владимира Путина – наводи аустријски лист.

На крају новинарка „Стандарда“ признаје да Милановићева „добацивања из председничке резиденције знају да буду забавна“, наводећи да је премијера Андреја Пленковића назвао „херојским зецом“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Index.hr