Србија

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР МАЛИ! Ево каква је процедура за пријављивање за 100 евра помоћи младима!

Министар финансија Синиша Мали огласио се поводом помоћи младима у износу од 100 евра и истакао да су помоћи које ће грађани Србије добити резултат добре политике која је вођена

Министар мали је истакао да су јавне финансије Србије у потпуности стабилне и да имамо довољно новца, како за најављену помоћ пензионерима и здравственим радницима, тако и за помоћ младим људима, а што је све резултат одговорне и озбиљне економске политике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нова помоћ намењена младима показује и колико нам је јака држава, и колико су нам стабилне јавне финансије. Ми помажемо онима којима је помоћ најпотребнија, а то су пензионери који ће добити 20.000 динара 10. фебруара. Такође, одлучено је да се донесе и нова мера помоћи младима, онима пред којима је будућност и то представља још једну потврду одговорне политике председника Србије Александра Вучића“, рекао је министар Мали.

Како се пријавити за помоћ од 100 евра?

Како је рекао министар финансија, нова мера помоћи младима од навршених 16 до навршених 29 година, подразумева да ће они добити по 100 евра у динарској противвредности, а пријава ћепочети 15. јануара и трајаће до 30. јануара 2022. године.

Пријава ће се вршити на исти начин као што су се грађани пријављивали за претходне врсте помоћи државе – преко портала Управе за трезор.

„По завршетку пријаве, младима ће бити исплаћено по 100 евра. Са том мером помоћи младима, којих има нешто више од милион, и са раније најављеном помоћи пензионерима од по 20.000 динара, долазимо до тога да су сва три пакета подршке привреди и грађанима Србије у циљу ублажавања последица пандемије, вредна укупно око 8,7 милијарди евра, односно око 18 одсто БДП“, рекао је министар финансија.

Према његовим речима, Министарство финансија већ припрема законско решење које ће регулисати нову меру помоћи за младе и које ће се већ почетком јануара наћи пред посланицима Народне Скупштине Републике Србије.

Корак по корак

Ако се водимо процедуром пријава за претходне помоћи, одласком на сајт Управе за трезор, за пријаву ће бити непходно унети четири податка. Све што ће бити потребно да грађани ураде након уласка на сајт је да кликну на поље „Подношење пријаве“ и тамо унесу ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имају отворен рачун.

Уколико грађани немају већ отворен рачун у некој банци, у падајућем менију треба да кликну на банку преко које желе да им буде исплаћен новац и тиме се аутоматски пријављују за ову помоћ. На тај начин ће им бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

Такође, треба да означе поље којим потврђују сагласност за обраду личних података. Након што се пријаве, могу и да провере статус своје пријаве избором другог поља.

Уколико имају било каквих проблема, могу их пријавити избором треће опције – Пријава проблема.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс