Србија

Србија у неверици! БОСАНАЦ КОЈИ ЈЕ ХТЕО ДА СРУШИ АВИОН БИО УЧЕСНИК РАТА?!

Фото: Реддит принтскрин

Регистар бораца Армија Републике Босне и Херцеговине садржи више људи са овим именом

Јавност Србије бруји о инциденту који је изазвао Сулејман Имамовић (58), држављанин Данске, иначе из БиХ који је вређао све српско јер је авион у којем је био морао да слети принудно у Београд, а сада се на мрежама спекулише да је он био учесник рата у Босни који је почео 1992. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, на друштвеном мрежи Твитер Филип Пејковић навео је да Имамовић, како је навео, „по свој прилици јесте бивши припадник АРБиХ, у којој је провео 1.086 дана, односно готово цео рат“.

Он је потом у коментарима навео да Регистар бораца Армија Републике Босне и Херцеговине садржи више људи са овим именом, а један унос одговара години рођења Имамовића, и додао да ће се уз полицијско задржавање, прекршајну и кривичну пријаву, ваља проверити и његову улогу у рату.

У табели се иначе на врху види име тог човека, рођеног 1963. што се поклапа са годинама његове старости.

Подсетимо, Сулејман Имамовић (58), држављанин Данске, пореклом из БиХ брутално је вређао српски народ, псовао крст и претио да ће да сруши авион због његовог ванредног слетања на београдски аеродром Никола Тесла.

Код пилота се упутио управо јер је био изреволтиран тиме што је слетео баш у српску престоницу, што је у једном тренутку и рекао! Наиме, на снимку који је стигао у посед Курира види се да је он при слетању у Београд кренуо ка кабини пилота, бесан.

Иначе, по налогу Вишег јавног тужилаштва против њега је поднета кривична пријава за два дела – изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, као и угрожавање безбедности ваздушног простора, због чега ће данас и бити саслушан пед тужиоцем.

 

 

 

 

 

Фото: Reddit

Извор: Информер/курир