Србија

СРБИЈА НА НОГАМА: Народ испред хотела „Амбасадор“ донео гигантски сендвич и скандира Вучићу п****у (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

И данас се одржавају блокада путева и протести широм Србије, са примарним захтевом да се одустане од пројекта Рио Тинто из Јадра, као и да ова компанија напусти Србију где већ увелико спроводи истраживања.

15.21. – Напето и у Прокупљу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Више десетина грађана окушпило се и испред седишта СНС у Прокупљу

15.20 Блокиран пут Пожега – Косјерић Протест о даље траје у Песку, између Пожеге и Косјерића. 150-200 људи, без инцидената, мирно.

15.15. Без полиције у Нишу

Учесници протеста у Нишу блокирали су кружни ток код Делте. Протест за сад протиче без инцидената. Од почетка протеста на улице Ниса, тамо где пролази протесна колона није виђено ни једно полицијско возило, нити један полицајац.

Возач мерцедеса покушао је да прође кроз окупљене грађане у центру Новог Пазара где је дошло до мање гужве између возача који се прадставио као Босанац и окупљених грађана.15.00 – Борани оплели колце за крај протеста14.53 Крагујевчани блокирају раскрсницу код Великог парка, везу између Краљева и Тополе 14: 50 Окупљени пред „Галенсом“ у Новом Саду, с крова надгледају црне капуљаче

Скуп у Новом Саду зауставио се у једном тренутку пред зградом компаније „Галенс“, чије је пословање довођено у везу са СНС. За то време, са крова зграде, демонстранте је посматрало неколико особа са црним капуљачама.

14.47 – Гигантски сендвич за председника

Уметник Славољуб Благојевић појавио се данас на протесту у Нишу, испред хотела “Амбасадор”, са “еколошким” сендвичем који је, како каже, намењен председнику Србије Александру Вучићу. Грађани Ниша окупили су се данас испред хотела “Амбасадор”, који је доспео у жижу јавности након што су градске власти одлучиле да на њега поставе џиновски постер са ликом Александра Вучића.

14: 43 – Колима на демонстранте у Новом Пазару

Непознати Новопазарац улетео је аутомобилом међу демонстранте, због чега је дошло до инцидента

14.43 – Блокиран и улаз у Панчево

Неколико стотина људи блокирало је и улаз у Панчево старим путем.

14.42 – Све више људи у Прељини

14.30 – Инцидент у Бору

14.25. – Скандирање пред хотелом Амбасадор

Нишлије окупирале хотел „Амбасадор“ у центру Ниша где председнику Вучићу скандирају погрдно.

14.23 – Скуп и у Новом Пазару Неколико десетина грађана окупљених око невладиних организација у Новом Пазару, блокирало је кружни ток у центру овог града. Грађани Новог Пазара, данашњи протест организовали су против великог загађења у овом граду али и због нерешених случајева везаних за породице Скареп, Бакан и Маврић.

14.20. Нишлије на улицама

Велики број грађана окупио се и данас у Нишу, где је прошле недеље забележена рекордна излазност грађана на протесте. Грађани се крећу од Скупштине града до Градског трга

14.10: Стао је и Крагујевац

Демонстранти у Крагујевцу блокирали су раскрсницу код заставиног солитера, чиме је започет протест у том граду.

14.09 – Окупљања и у Бору

Блокиран кружни ток на улазу у Бор.

14.05 – Стаје и Ибарска магистрала

У Прељини код Чачка почело је окупљање грађана који ће и данас од 14 сати блокирати Ибарску магистралу. За разлику од прошле суботе приметан је мањи број људи, али и веће присуство припадника полиције.

14.02 – Заустављен саобраћај ка Златрибору

Неколико стотина Ужичана изашло је на Ложионички мост и зауставило магистрални пут ка Златибору,

14.01- Стотинак људи блокирало кружни ток у Новом Саду

Планирана шетња до Моста слобода, скуп на раскрсници Булевара Европе и Булевара Патријарха Павла.

Нови Сад протест

13.59 – Симпатизери власти шаљу лажне позиве на блокаде

Учесницима протеста данас су стизали позиви на блокаде и то на локације које нису предвиђене за протесни скуп.

13.58 – Огласио се председник Вучић

Председник Србије Александар Вучић наставио је данас посету Нишавском округу. У Нишу се састао са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије. Такође је присуствовао приказу рада дивизиона топ хаубица, а онда се обратио грађанима. У том обраћању се осврнуо на наставак протеста и блокада.

„Није важно колико ће број људи да буде и нисам ни заинтересован да говорим о томе. Све што су тражили испунили смо јер смо слушали народ. Нити ме сада интересује ко ће од политичких противника да изађе на улицу, не желим да коментаришем“, рекао је он.

13.46 Српска глумица позвала грађане на протест

Глумица Јелисавета Сека Саблић позвала је све грађане да и данас изађу на еколошки протест и здравог разума наставе да се боре против власти коју „готово свакодневно обележи нека афера“.

13.13 -Подршка адвоката

Београдски адвокати подржали су демонстранте Еколошког устанка и најавили да ће им се придружити у данашњој блокади аутопута.

13.02 – Блокиран прилаз локацији на којој се Аранђеловчани окупљају

Полиција преусмерава возила код циглане у Аранђеловцу због чега свако ко се одлучи да дође на протест у том граду, мора да пешачи готово два километра до локације која је превиђена за окупљање.

13.00 – Протест испред полиције због прекршајних пријава

Краљево протест због прекршајних пријава

Испред Полицијске управе у Краљеву окупила се група људи због тога што је полиција писала прекршајне пријаве за учешће на блокади саобраћајница прошлог викенда. Наиме, полиција је једном броју људи посла прекршајне пријаве јер су се као пешаци супротно Закону о безбедности саобраћаја кретали по коловозу.

12.24 – Проф Стојковић: Грађани желе да изађу на улице

Професорка Биолошког факултета и чланица Скупштине слободне Србије Биљана Стојковић рекла да је јасно да грађани желе да изађу на улице, јер је у њима пробуђена енергија.

“И те како смо на почетку, ово је тек једна мала, добијена битка. Ово није значило заустављање оног пута на који смо кренули”, рекла је Стојковић.

10.54 – Најављна блокада и у златиборском округу

Према најавама активиста удружења грађана и објавама на друштвеним мрежама, блокаде путева данас су извесне у Ужицу, Пожеги, Косјерићу, Новој Вароши.

09.00. Скупови најављени у око 50 градова

Извор: Нова