Свет

СТРАВИЧНА ТРАГЕДИЈА! Четворо деце погинуло након пада са замка на надувавање

Четворо деце је погинуло, а четворо је тешко повређено након што су пали око 10 метара од замка који је одлетео у ваздух на северозападу Тасманије.

Полиција је потврдила да су две девојчице и два дечака, сви шестогодишњаци, погинули у трагедији у основној школи Хилкрест у Девонпорту у четвртак ујутро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полицијски комесар Дарен Хајн рекао је да су полицајци позвани у школу након што је налет ветра подигао у ваздух замак за скакање и лоптице на надувавање, преноси Гардијан.

-На дан када је требало да ова деца прослављају последњи дан основне школе, ми сви тугујемо због њиховог губитка, рекао је Хајн.

-Срце нам се слама због породица и вољених, школских другова, учитеља ових младих људи који су прерано отишли, додао је.

Још увек није јасно колико се деце играло на дворцу за скакање када га је ветар подигао. Петоро је у болници, а четворо у критичном стању.

Хајн је рекао да је истрага у току, а мртвозорник је већ посетио лице места.

Премијер Питер Гутвејн рекао је да је трагедија „разарајућа и да кида срца“.

-Тешко ми је да пронађем праве речи у таквим трагичним околностима. Сигуран сам да говорим у име свих Тасманијаца и изражавам своје најдубље саучешће породици, пријатељима и вољенима свих који су погођени данашњом трагедијом, рекао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс