Свет

Свет у шоку! АМЕРИЧКИ МУЛТИМИЛИЈАРДЕР ПРЕДВИЂА НОВЕ ПРОБЛЕМЕ: „Ово је највећа претња људској ЦИВИЛИЗАЦИЈИ“

Фото: Јутјуб

ИЗВРШНИ директор „Тесле“ и „Спејс Икса“ Илон Маск критиковао је „претерану политичку коректност“ у интервјуу за конзервативну сатиричну веб-страницу Бабилон Би, називајући политичку коректност једном од највећих претњи цивилизацији.

Маск је у интервјуу протестовао због покушаја забрањивања комичара Дејва Чапела који је критикован и осуђен због својих трансфобичних шала – и рекао да је „вирус буђења ума вероватно једна од највећих претњи модерној цивилизацији“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Требало би да је у реду бити духовит. Политичка коректност у суштини жели да комедију учини илегалном, што није кул“, рекао је милијардер, питајући се: „Да ли желимо друштво без хумора које је једноставно препуно осуда и мржње?“

„У свом срцу, претерана политичка коректност изазива поделе, искључује и мрзи. У основи даје злим људима… штит да буду зли и окрутни, оклопљени лажном врлином“, образложио је Илон Маск, преноси РТ.

Маск је такође прокоментарисао и метаверзум колеге директора технологије Марка Закерберга: „Мислим да смо далеко од губљења у метаверзуму. Звучи помало неуобичајено.“

„Не желим да будем као неки матори особењак који одбацује интернет“, рекао је Маск, додајући, међутим, да тренутно „не види убедљиву метаверзум ситуацију“.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com