Србија

Велика туга! ОБОЖАВАО ЈЕ ЦЕО БАЛКАН, А ОНДА ЈЕ ПРЕМИНУЛА КАО БЕСКУЋНИЦА: Српска глумица била УДАТА за ПОЗНАТОГ певача!

У једном тренутку се због финансијских проблема нашла на рубу егзистенције

Добитница “Златне арене” у Пули, глумица Гизела Вуковић преминула је 2015. године у мрачној соби самачког хотела у коме је провела последњих 13 година живота. А мало ко зна да је она својевремено била удата за чувеног певача Звонка Богдана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Гизела се у једном тренутку због финансијских проблема нашла на рубу егзистенције, због чега је њена реалност постала собица хотела, коју је само првих неколико месеци имала новца да плаћа.

– Када сам из Суботице кренула у Београд, отац Тома и мама Викторија, продали су мој део земље и дали ми да купим себи стан у престоници. И јесам, у Немањиној број три. Станарско право пренела сам на ћерку, а онда су стигле злосрећне деведесете. Ћеркина агенција је почела да гомила дугове… Неки људи, ваљда зеленаши, избацили су нас на улицу. Често смо, потом, мењали подстанарске собичке, гомилали дугове. У тим непрекидним сељакањима изгубила сам све фотографије. Немам, децо, ниједну стару слику, ниједну. Не знам ни где ми је остала “Арена” – испричала је Гизела својевремено за “Новости”.

– Не знам кога нисам питала за помоћ. Међутим, сви су ме заборавили – рекла је она, а само су јој две особе изашле у сусрет. Иако је предосећала да неће још дуго поживети и веома се тешко кретала, глумица је до последњег дана бринула о болесној ћерки Милици и аутистичном унуку Бранку.

– Ћерка Милица данима је болесна, не устаје из кревета, док је унук Бранко аутистичан, па врло ретко излази из собе. Ја даље од ходника хотела нисам крочила ниједном у претходних 11 година. Једва се крећем помоћу ове столице – испричала је тада кроз сузе Гизела.

– О браку с њим не желим да говорим. Разишли смо се давно и шта ту више има да се прича. Маните ме њега. Не желим да га се сећам. Одавно нисам у контакту с њим. Не интересује ме уопште. Мени он никада није значио. Он је тај који се закачио за мене. Балавац је био. Од њега ми ништа не треба. За љубав свог живота, глумца Јосипа Бајића, нажалост, нисам могла да се удам. Било је разних препрека. Али знам да ме је много волео, а и ја, богами, њега – говорила је оштро глумица.

Иако су јој социјални радници предлагали да се пресели у старачки дом, она није желела да напусти болесну ћерку и унука.

– Како да се раздвојим од њих двоје. Моја пензија је и њихов приход. Не могу да се раздвајам од њих, не могу. Они су ми све што имам. Нећу се раздвајати од њих, па макар последње дане седела на улици. Само да ми је да видим неки скроман, свој кров над главом па нек сутра умрем – рекла је Гизела пред смрт.

Гизела Вуковић преминула је 29. марта 2015, у 89. години.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс