Спорт

ЂОКОВИЋ ДОБИО ПОЗИВ КОЈИ СЕ НЕ ОДБИЈА: Ноле се враћа на терен и остаје први?

Хоћемо ли Нолета ускоро видети на терену?

И док Новак Ђоковић одмара у Црној Гори, добио је позив од Ричарда Крајичека, директора АТП турнира у Ротердаму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак је депортован из Аустралије и онемогућено му је да брани титулу на Аустралијан опену, па му је тако угрожено и прво место на АТП листи.

Уколико Данил Медведев или Александер Зверев освоје Аустралијан опен, могли би да престигну Ђоковића, али тек 21. фебруара, пошто ће се тада обрисати Новакови бодови за освојену титулу прошле године, пошто се први гренд слем сезоне 2021. играо од 8. до 21. фебруара.

Ипак, све то врло лако може да се промени ако Србин заигра у Ротердаму, турниру из Серије 500 који је на програму од 5. до 13. фебруара.

Директор такмичења Ричард Крајичек је имао јасну поруку за Новака да прекине одмор и да се упути у Холандију.

– Новак воли скијање и обично у фебруару после Аустралијан опена иде на планину да се опорави. Ми у Холандији пратимо правила, али Ђоковић није прекршио ниједно правило и добродошао је код нас. Што се његове одлуке тиче, не бих то да коментаршием, свако је слободан да доноси одлуку о себи и свом телу – поручио је Крајичек.

Рачуница је јасна, ако Новак прихвати позив и заигра у Ротердаму могао би да остане на првом месту без обзира на исход Аустралијан опена.

Извор: Ало