Свет

Донели су одлуку! ВЛАДА ПРЕЛОМИЛА: Укидају се све мере!

Потврда о вакцинацији и негативан тест више неће бити услов да уђете у ресторане, дискотеке, барове, а ево када можемо очекивати укидање заштитних маски.

Влада Ирске одлучила је да од данас укине скоро све мере које се односе на пандемију омикрон сојем, а оне се тичу и ограничења која су се месецима односила на угоститељске секторе, организацију спортских догађаја, потврде о вакцинацији и негативан тест, како бисте били део окупљања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мајкл Мартин, премијер Републике Ирске објаснио је да је увођења обавезне бустер дозе вакцине против вируса корона веома помогло држави да се избори са новим омикрон сојем који је претио да обори све рекорде, али то се код њих није догодило.

Број заражених био је испод прогнозираног максимума.

Тамошња влада је сагласна да ресторани и кафићи од сада неће морати да се затварају у 20 часова, а ова мера је ће бити охрабрујућа за све угоститеље који су од прошле године били под „рестрикицијама“.

Затворени и отворени простори ће моћи да се користе у пуном капацитету, без показивања потврде о вакцинацији.

Грађање је занимало да ли су заштитне маске и даље обавезне у затвореним просторима, продавницама, градским превозима, школским усановама, те јавни сервис обавештава да ове мере до краја фебруара остају на снази.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс