Регион

ЛЕПА ХРВАТИЦА КОЈА СЕ ПОСЛЕДЊА ЧУЛА С МАТЕЈЕМ НЕСТАЛА БЕЗ ТРАГА: Сплићани проговорили о мистериозној девојци

Фото: Фејсбук принтскрин

Нестали младић из Сплита за којим потрага не јењава већ 16. дан, а свакодневно имамо нове информације што тачне и званичне, као и незваничне. Сигурно оно што изазива велику буру у јавности јесте што се појавила мистериозна девојка из Сплита, с којом је Матеј Периш (28) критичне вечери био на вези.

Како Курир сазнаје у питању је М. С. из Сплита, власница фирме бродова у том граду и 30. децембра била је у Београду са својим друштвом као и Матеј.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Након што се сазнало да је лепа Сплићанка некако повезана с несталим Матејем, сви новинари из Хрватске покушали су да ступе у контакт с њом, али је она све блокирала и одбила било коју сарадњу – каже извор из Сплита и додаје:

– Чак је обрисала и профиле на друштвеним мрежама. Након што се сазнало за њу у јавности многи су се питају како је била повезана с несталим, али је убрзо откривено да је Матејев пријатељ њен брат.

Према речима нашег саговорника, у питању је пријатељ несталог који није желео да крене с њима на путовање у Београд.

– Брат М. С. није хтео да иде на путовање, јер је сматрао да је рано да се проводе јер су недавно изгубили пријатеља. Али је Матеј свакако ступио у контакт са Сплићанком – каже извор и наставља:

– Наводно су се чули неколико пута те вечери када је нестао. Међутим, М. С. је веома контрадикторна у својим изјавама, јер је навела да због музике у локалу није разумела шта јој прича. С друге стране рекла је да је видела само пропуштен позив од Матеја.

Наш извор из Сплита каже да је М. С. кад се прочуло за њу у јавности чак ставила црну профилну фотографију на Фејсбуку.

– Ставила је фотографију пре неколико дана и наводно жали за њим. Све је то чудно и на неки начин сумњиво делује и њен исказ који је дала полицији и све остало. Такође, навела је да је Матеј користио опијате, јер је желећи да постигне жељени циљ као скипер морао доста да ради – наводи саговорник.

– Због чега се она није одмах јавила полицији и рекла да је била у контакту с њим, него је чекала да се извади листинг и уради цела анализа телефона Матеја за сад није познато.

Подсетимо, Матеј Периш нестао је ноћ између 30. и 31. децембра када је прво истрчао из клуба „Готик“ у Бетон хали у 01.43 сата, где је трчећим кораком кроз Карађорђеву улицу, преко Травничке улице стигао до ресторана „Саванова“ на променади где га је камера снимила да се у 01.51 сат приближава води. Наиме, његов телефон преко сигнала базних станица лоциран је у 02.03 сати у Сави, док је последњи сигнал базних станица телефона био у 02.05 сати тачно код клуба из ког је и истрчао.

Живот на виској нози

Иначе, пре него што је М. С. избрисала друштвене мреже могло се видети да „живи на високој нози“.

– Облачила се брендирано и увек је то истицала у први план. Често је путовала и с друштвом ишла на само ексклузивна места где иду само богаташи. Воли такав живот и може да га приушти – каже извор из Сплита.

Извор: Курир.рс – Б.Т. – Ј.И