Спорт

ПЛАШЕ СЕ ДА ДЕПОРТУЈУ НОВАКА! Откривен важан детаљ – ово мења ситуацију из КОРЕНА! Ево шта се дешава!

Аустралијски новинари још увек коментаришу ситуацију Новака Ђоковића и јављају да ће најбољи тенисер данашњице бити депортован

Сага око депортовања Новака Ђоковића из Аустралије још увек траје и чини се да јој нема краја. Наводно, све би требало да буде готово ускоро, мада, ту информацију пренсе Аустралијанци већ неколико дана, а она не поје воду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док сви чекају да чују шта ће он рећи немачки „Политико“ је написао веома занимљив текст. Наводе Немци да би једна ствар могла да има велики утицај, а да је то заправо једини разлог што Алекс Хоук одуговлачи са одлуком.

– Ствари су комплексне за Аустралијан опен. Тачно је да постоји уговор, али је исто тако директор Крег Тајли више пута упозоравао да то не даје никакве гаранције, посебно због пандемије короне. Уговор важи до 2039. године, али то не значи да нека друга земља не може да понуди велику своту новца за тако велики догађај. Једини разлог што играчи овде долазе је тај што имамо велики наградни фонд и што трошимо много времена да их убедимо да дођу – рекао је Тајли.

Поред тога, уколико Новака Ђоковића депортују постоји могућност да ће најбољи тенисер данашњице добити забрану уласка на три године. Био би то огроман проблем за Аустралијан опен…

– Шта ће се догодити са гренд слемом, ако најбољем играчу забране улазак у земљу на три године? Делује да се Алекс Хоук плаши да то сазна – закључио је „Политико“.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс