Регион

ПОЛИЦИЈА ОТКРИЛА ВАЖАН ТРАГ: Ово су поруке које су Матејеви пријатељи размењивали након његовог нестанка

Фото: Фејсбук принтскрин

Хрватска полиција дошла је у посед преписке пријатеља несталог Сплићанина Матеја Периша у којој се са својом девојком дописује о нестанку друга, али и ономе шта се догађало кобне ноћи, сазнаје „Блиц“. Како се може закључити по преписци Матејевих другова, критичне ноћи у „Готику“ конзумирали су наркотике.

Према информацијама које поседујемо, хрватска полиција је испитала све Матејеве пријатеље који су у ноћи његовог нестанка 30. на 31. децембар били са њим у изласку у клубу “Готик” у Београду. Поред тога, полиција је дошла и до свих порука које су ови младићи који су били са њим размењивали од 30. децембра до данас, а које сада анализирају како би утврдили шта се кобне ноћи догодило. Међу њима налазе се и поруке које је пријатељ несталог Сплићанина Божо, размењивао са својом девојком Сањом, дан након Матејевог нестанка и неколико дана након тога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, у порукама дан након нестанка Божо је констатовао да не зна шта је било Матеју, те се запитао да су у питању „халуциногене дроге или нешто друго слично“.

У првом тренутку девојци је рекао да они наркотике нису узимали и да не зна шта се Матеју догодило, док је у преписци пар дана касније рекао да су дрогу узели након што је Периш отишао из клуба.

– Њему је Сања потом одговорила да не верује да је Матеј узео нешто сам, “осим ако му неко у том ђиру по клубу није понудио”. Рекла је и да Матеј није женско да му неко дрогу стави у пиће – каже извор „Блица“ и додаје да је Божо након тога само рекао: “Стварно не разумем”.

Неколико дана након ових порука Божо се са својом девојком дописивао о неким другим темама, а пет, шест дана од Матејевог нестанка, како додаје наш саговорник, они поново покрећу тему Матеја.

„Може бити и то шта ти говориш. Али опет дошао би до Мира, рекао идем решити, не би му рекао идем направити круг по клубу. Не знам стварно шта рећи“, гласи порука Божа коју је послао својој девојци, а у коју је „Блиц“ имао увид.

Тада је његова девојка поменула Мају С. коју је Матеј последњу звао непосредно пред нестанак. Како је Сања написала свом момку: “можда је Матеј успут упао у причу у том ђиру са човеком. Можда није планирао то. Или та Маја користи и та чуда, да му је она неког решила“.

– Божо јој је на то одговорио да може бити тако, али и да колико зна “Маја не користи”. Њега је Сања потом питала да ли је Матеју било криво “што сте ви са Задранима узели, а он није”, на шта јој је младић рекао да Матеј то ни не зна, те и да су “узели” након што је њихов пријатељ нестао – објашњава наш саговорник.

Матејеви пријатељи поново саслушани

Хрватска полиција је и данас обављала разговоре с пријатељима несталог Матеја Периша (27) за којим се трага већ 20. дан.

Као сазнаје Јутарњи лист, полиција је у међувремену установила и обавила разговоре са „екипом Задрана“ који су ту ноћ били у клубу Готик непосредно поред друштва Матеја Периша. И даље се проверавају неке радње везане за телефон, а хрватска полиција у свакодневном је контакту с колегама из Србије. Није искључено да ће се идуће недеље опет одржати састанак хрватских полицајаца са колегама у Београду, али то зависи о даљим резултатима потраге која, нажалост, још није дала резултат.

Хрватска полиција испитала је данас и екипу из Задра, која је била за столом крај Матеја и његових пријатеља у клубу „Готик“. Судећи по порукама Матејевог пријатеља они су управо са овим Задранима кобне ноћи конзумирали дрогу.

У међувремену се огласила и Сплићанка Маја С. коју је Матеј назвао у ноћи с 30. на 31. децембра, али она није одговорила на тај позив.

– Нормално да се кајем, то ми је највећа мука јер сматрам, да ме је обавестио да долази у Београд, ја бих им рекла где да иду и шта да раде – рекла је Маја С.

Како сазнајемо, и она је данас саслушана у хрватској полицији поводом порука које је кобне ноћи разменила са Матејем. Подсетимо, она је последња особа коју је Периш те ноћи позвао. Након тога његов телефон се угасио и он је нестао!

Подсетимо, Периш је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, након што је изишао из клуба Готик. Његово даље кретање пратиле су сигурносне камере те је утврђено да је трчао београдским улицама, иако га нико није јурио. Само је у једном тренутку покушао је да заустави такси, а онда је продужио до ресторана Саванова, где му се губи сваки траг. Камере су „покриле“ девет минута његовог кретања након изласка из Готика све до ресторана Саванова, као и његов покушај да заустави такси након ког је продужио до ресторана на савској променади.

Извор: Блиц