Спорт

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Ђоковић се ВРАЋА у Аустралију – ИГРАЋЕ у Мелбурну!

Фото: Твитер принтскрин

Најбољем тенисеру планете Новаку Ђоковићу изречена је трогодишња забрана уласка у Аустралију, али адвокат Џастин Квил открива да постоје велике шансе да се Србин већ наредне године врати у Мелбурн и заигра на популарном „Ози Опену“.

– Да ти одговорим на питање о трогодишњој забрани, она је аутоматска, али није обавезна. То значи да се одмах издаје, тренутно је Новаку забрањено да уђе у земљу, али то може бити промењено – почео је Квил, који је затим образложио:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Углавном ви депортујете некога јер је урадио нешто лоше, али то се не односи на Новака. Он није депортоваон због нечега што је урадио, већ зато што је процењено да ће његов долазак утицати лоше на јавност.

Правник је наставио у истом тону.

– Значи рекли смо да ми прихватамо то да ниси прекршио правила, да си филантроп, да си сјајан карактер, знамо да си ушао у земљи поштујући правила, али мислимо да ово може да утиче на друге људе. Није депортован због нечега што је урадио, већ због утицаја који је процењено да ће његово присуство имати.

За крај, Аустралијанац је изнео закључак, односно два потенцијална сценарија Ђоковићевог уласка у Аустралију.

– То значи да ће поново моћи да уђе у земљу наредне године ако ова политика дупле вакцинавције не буде на снази или ако му испитивања јавног мњења дозволе. Срамота је што је тако, али то је истина – закључио је Квил.

 

 

 

 

 

 

Фото: Твитер принтскрин
Извор: Република.рс