Регион

ПОТРАГА ЗА НЕСТАЛИМ СПЛИЋАНИНОМ ДОБИЛА ПОТПУНО НОВИ ПРАВАЦ: Матеј је трчао због ње?

Фото: Фејсбук принтскрин

Полиција целодневно трага и скупља нове доказе који би довели до коначног решења мистерије.

Полиција трага за мистериозном девојком у белој одећи која је у ноћи између 30. и 31. децембра снимљена у Травничкој улици у Београду како трчи са младићем за којег се верује да је нестали Матеј Периш (27) из Сплита.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку надзорних камера, који је Ало! ексклузивно објавио, најпре се види младић који сам трчи. Свега минут касније он се опет појављује из супротног смера, али сада у друштву девојке. Верује се да би она могла да буде кључни сведок.

Многи су тврдили да се не ради о несталом Сплићанину јер се боја патика не поклапа. Међутим, Матејов отац Ненад потврдио је за медије да јесте он јер га је препознао по ходу. Пажњу полиције и јавности убрзо је привукла и девојка која је кобне вечери трчала с њим, али се о њој засад ништа не зна.

– Девојка у белој кошуљи или јакни трчала је с Матејом кроз центар Београда, али се више није појавила ни на једном снимку. Било би корисно за истрагу да се она пронађе јер би можда могла да открије информације које би допринеле истрази – наводи извор.

Један од другова несталог Хрвата изјавио је јуче за локалне медије да је у клубу „Готик“, у којем је Матеј славио Нову годину, дошло до инцидента између Сплићана и неколико младића из Задра и да је у све умешана – управо једна девојка.

– У клубу је била и једна екипа из Задра. Познато је да су Сплићани и Задрани велики пријатељи и да су и једни и други добродошли у Србији. Дружили су се и частили пићем. У једном тренутку је дошло до инцидента, а мислим да је с тим повезана и једна девојка – рекао је друг несталог младића, али није открио да ли је то иста она с којом је Матеј касније трчао центром Београда.

Вулин: Учинићемо све да га нађемо

МУП ће учинити све да пронађе несталог Сплићанина Матеја Периша, поручио је министар полиције Александар Вулин и навео да постоје одређена сазнања о нестанку младића, али да ће коначан исход прва сазнати његова породица.

– Оног тренутка када смо добили пријаву, препознали смо колико је то значајно, један млади живот је угрожен – рекао је Вулин, и додао да се искључује могућност сукоба унутар клуба.

Извор: Ало