Спорт

СКАНДАЛ! Критиковала Новака, па на сав глас напљувала Србе: Нове скандалозне речи Мартине Навратилове!

Славна тенисерка и велика шампионка Мартина Навратилова је међу првима саветовала Новака Ђоковића да напусти Аустралију и одустане од учешћа на првом гренд слему у сезони, говорећи српском асу да мора да буде узор младима.

Међутим, тешко да њене речи могу да послуже икоме као узор за друге, пошто је на срамотан начин говорила о Србима и српској дијаспори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитана да ли би Ђоковић морао да мисли и о томе како ће српски навијачи реаговати у Аустралији о овој ситуацији, имајући у виду њихово бурно славље у Мелбурну када је Новак победио на суду, она је рекла следеће:

– Да, а ни његови родитељи нису помагали изјавама. Не кривим Новака за оно што његови родитељи говоре, наравно, али они су потпалили ватру – почела је Навратилова, да би се потом обрушила на Новакове навијаче:

– А српски навијачи постају врло емотивни, ми смо имали проблеме са њима и раније у Мелбурну и Сиднеју. Ако буде играо, биће проблема. Некада морате да урадите праву ствар и смирите све, пре него да погоршавате све. Тренутно је Новак личност која све дели. Погледајте… Људи из Србије, сигурна сам да је 95% људи на Новаковој страни, али остатак света је 95% против њега. Нема јасног одговора, али најбоље би било да Новак да оде кући. Али не мислим да ће то урадити – навела је Навратилова, која је и јуче осудила Ђоковића.

Многи су приметили на који начин је Навратилова у негативном контексту говорила, показујући став “ми против њих” којим се труди да искључи Србе и стави их на страну негативаца.

– Шокантно је чути тако очигледну ксенофобију од ње – рекао је тениски новинар Џеред Пајн, реагујући на изјаву Навратилове.

Подсетимо, јутрос је одржан жреб за Аустралијан опен, на ком је као први носилац извучен управо и Новак Ђоковић.

Њега очекује српски дерби у првом колу, ако не буде нежељеног сценарија…

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс