Спорт

Србија у шоку! ЧУВЕНИ „ФОРБС“ ОТКРИО ДУГО ЧЕКАНЕ ДЕТАЉЕ: Ево због чега је Новак тражио медицинско изузеће!

Најбољи тенисер на свету тема је број један на целој планети.

Нажалост, не због онога што би било нормално: тренинга у Мелбурну, његових изјава.. не. Новак Ђоковић је у центру пажње због тога што су власти у Аустралији одбили да га пусте у земљу јер није вакцинисан против корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А како преноси „Сиднеј Морнинг“ и угледни магазин „Форбс“ вероватно је то његова одлука „због позитивног резултата ПЦР теста у последњих шест месеци“.

Наиме, три анонимна извора, за које се сматра да су и те како релевантна, реченицом „Веома вероватно“, описали су горепоменуту ситуацију због које је Србин тражио медицинско изузеће како би се такмичио на Аустралијан опену, преноси „Блиц“.

Међутим, иако су организатори првог гренд слема одобрили поменуто изузеће, њему је у среду вече (по нашем времену) одбијен захтев за радну визу.

Недавни случај потврђен ПЦР-ом је једно од важећих медицинских изузећа, заједно са „акутним здравственим стањем“ као што је подвргавање великој процедури, према смерницама аустралијске владе које су дале основу за Ђоковићеву ревизију захтева за изузеће.

Бројни владини званичници позвали су Ђоковића да објасни зашто је заслужио изузеће, укључујући и премијера Скота Морисона, који је у среду изјавио:

– Чекамо његово објашњење које би нам доказало због чега је тражио изузеће. Ако су ти докази недовољни, онда он неће бити третиран другачије од било кога другог и биће у следећем авиону за повратак кући. Не би требало да постоје посебна правила за Новака Ђоковића. Никаква.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир спорт / Блиц