Спорт

ВИЛАНДЕР ШОКИРАО СВЕ РЕАКЦИЈОМ О ДЕПОРТОВАЊУ НОВАКА: Показивао му РАЗУМЕВАЊЕ, А САДА…

Депортација Новака Ђоковића из Аустралије свакако је светска тема број један када је реч о спорту. Најбољем српском и свестком тенисеру више није дозвољено да борави у Аустралији, а познато је и када ће кренути.

О случају који је трајао 11 дана огласио се и Матс Виландер. Седмоструки гренд слем шампион, сада је стручни консултант на Јуроспорту. Иначе, познат је као и чест критичар Србина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За почетак је рекао да је шокиран.

– Изненађен сам и шокиран. Исто тако сам и помало изморен јер смо о свему слушали барем недељу дана. Морам да одам признање Новаку јер се трудио, али је истовремено знао да постоје правила према којима је требало да буде вакцинисан. Морате да мислите и на друге играче, који су у Аустралији, а које су питали о свему што се дешавало. Оно што је велика ствар за мене, да је ово једна од највећих прича године, за сада. Јесу тужне вести, али имамо победника – казао је Виландер, а онда поставио питање.

– Да ли мислим да је поштено?

Уследио је и одговор.

– Мислим да јесте. Милиони људи су умрли од корона вируса широм света. Аустралија је одлучила да уведе потпуну забрану уласка током највећег дела пандемије. Аустралијанци су патили и ментално и физички као и остали. Мислим, да је Новак покушао све што је могао и мислим да је веома тешко да се врати. Судија је морао да схвати да ће на овај начин да промени историју нашег спорта. Али, шта да се ради?

Не могу да замислим стање Новаковог ума сада. Ово је његов омиљени турнир који је освојио девет пута, а јурио је и 21. гренд слем трофеј и имао шансу да престигне Роџера (Федерера) и Рафу (Надала). По мени, сада постоји шанса да сва тројица остану на 20, што би било невероватно. Мислим да играчи мисле да могу да победе Новака, али истовремено знају да је он ратник.

Кренуће кући, вежбати и припремати се за тврду подлогу. Велико је питање, да ли ће моћи да путује широм света? Новак Ђоковић је фаворит да победи у трци, да освоји највише гренд слем трофеја, али то неће да се деси – додао је 57-годишњи Швеђанин уз коментар да може да дође до промене на врху АТП листе.

– Да ли ћемо да добијемо новог броја један? Могуће је. То сада зависи од тога, колико ће моћи да путује, на колико турнира ће му бити дозвољено да учествује. И на крају, да ли ће да се вакцинише? Улог је његова каријера и можда уради нешто што заиста не жели. Мислим да ће да буде мањих негативних последица за турнир јер ће људи причати. Публика ће причати. Ипак, после неколико дана ће схватити да има добрих играча и играчица.

Ешли Барти ће сада наравно бити велика прича. Има толико добрих младих играча, али ће им у уводним данима постављати много питања, звониће им телефони… Не знам ни да ли ће ова прича да буде завршена и када се Аустралијан опен заврши – закључио је Виландер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/24седам