Свет

Амерички медији упозоравају: СПЕМИТЕ СЕ ЗА ШОК ЈЕР РУСКЕ ТЕНКОВЕ НЕЋЕТЕ НИ ВИДЕТИ, А ЗА 10 СЕКУНДИ ИМАЋЕТЕ РАЗОРНУ…

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Запад са ужасом чека појаву колона руских тенкова који ће кренути у офанзиву на Украјину, пише амерички Форбс

Међутим, узалуд, уверен је аутор чланка. То се неће догодити. Према руској доктрини, одлучујућа сила нису тенкови и пешадија, већ артиљерија. Русима би требало само десет секунди да извиде и погоде мету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Већина људи погрешно схвата. Замишљати колоне руских тенкова како марширају по снежним украјинским пољима је фантазија. Артиљерија ће значити ескалацију. Реч је о стотинама тешких топова и вишецевних ракетних система, распоређених по бројним батаљонским тактичким групама (БТГ) од по хиљаду људи“, наводи Форбс.

Према руској војној доктрини, артиљерија је одлучујућа сила, а не тенкови и пешадија. Сви остали родови војске постоје да би артиљерији обезбедили повољне положаје за задавање најразорнијих удараца и да би искористили рупе које артиљеријско оружје прави у одбрани непријатеља.

Руске артиљерисјке батаљонске тактичке групе (БТГ) способне су да „реагују што је брже могуће када је времена мало“, написали су пуковник Лајам Колинд и капетан Харисон Морган у чланку за Удружење војске САД.

Предност Руса је брзина, оцењује аутор чланка. Командант руског батаљона нема потребе да тражи од бригаде да му пружи ватрену подршку. Има све што му треба. И то одмах на лицу места.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/forbes.com