Србија

Детектив шокирао Србију: МАТЕЈА ПЕРИША ОТЕЛИ? Два сценарија су могућа!

Фото: Фејсбук принтскрин

Приватни детектив Браца Здравковић изнео је две претпоставке о томе шта се десило оне кобне ноћи када је у Београду нестао Матеј Периш за којим се и даље трага

– Матеј Периш је највероватније приликом изласка из клуба „Готик“ знао тачно где иде и са ким треба да се нађе. Појављују се информације да је он највероватније преко друштвених мрежа на свом телефону добио локацију и место где треба да се нађе са одређеним лицем као и слику објекта где треба да дође. Пошто је то све навођено гугл апликацијом, цело његово кретање највероватније иде преко њихових мапа (google maps prim. aut.). Као што знате Гугл даје три опције кретања за стизање до циља. Он је одабрао сигурно прву, а то је кретање главним улицама пошто је дечко први пут у Београду – каже Здравковић у емисији „Чудне приче“ у оквиру његовог јутјуб канала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По том сценарију Матеј излази из „Готика“ и прати мапу.

– И тада почиње да трчи. Тако млад организам то је маршрута која се претрчи за 7 и по минута. Трчи Карађорђевом, долази до Бранковог моста и ту зауставља таксисту да га највероватније пита где је ресторан Саванова јер му је мапа показивала неке локације које га буне. Можда је и хтео вожњу до ресторана. То не знамо. Било како било, он стиже до ресторана, оптрчава га да би био сигуран да је стигао где треба. Силази на терасу испред ресторана која се налази изнад саме Саве. Ту је нашао кога је тражио и улази у чамац – каже Здравковић.

Он каже како до сада није разматрао отмицу као опцију.

– Узимам сада њу као једну од претпоставки, јер идемо чињеницом да је Матеј жив. И да је отишао у непознатом правцу са пријатељима или је на силу одведен у непознатом правцу – рекао је Здравковић.

Потом се осврнуо на другу теорију која се ослања на информације да је екипа која је гостовала у „Готику“, а која је стигла из Загреба донела одређену количину спида у српску престоницу.

– Они у „Готику“ узимају већу количину алкохола и наркотика. Матеју стиже порука да треба да се нађе код ресторана Саванова. Матеј креће своју маршруту трчања. Највероватније је дејство спида допринело да он то претрчи без напора. Долази до терасе ресторана, отвара слику на телефону, види да је на договореном месту, али нема те особе са којом треба да се нађе.

– По овој претпоставци он се баца у Саву. Ставља телефон у џеп и скаче у воду. Зашто то ради? Према незваничним информацијама Периш је имао навику да и у Сплиту после неке пијанке изађе из објекта где је био, оптрчи око њега једну одређену километражу, а онда се баци у воду да се освежи. Можда под утицајем алкохола или спида у једном тренутку није направио разлику између мора и Саве – Саве која је много опаснија од морске воде – додао је Здравковић.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Информер.рс/Мондо