Спорт

Има наде да Новак Ђоковић, ипак, заигра на Ролан Гаросу! ЕВО ШТА СЕ СПРЕМА!

У ФРАНЦУСКОЈ је ступила на сцену прва фаза попуштања ковид-мера, док је друга предвиђена за 16. фебруар. Уколико се тако настави, добри су изгледи да Новак Ђоковић, ипак, невакцинисан заигра на Ролан Гаросу, иако то из тренутне перспективе не делује могуће.

Тако се, између осталог, укида рестрикција броја посетилаца на стадионима и у халама, с тим што ће на трибинама, уз вакциналну пропусницу, бити обавезно и ношење маске. Маске на отвореном простору, генерално, више нису наметнуте, а ова мера, осим за велике спортске и културне манифестације, остаће на снази само још у градским центрима највећих француских метропола. Ни рад од куће више није обавеза, иако се препоручује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Већ од 16. фебруара, следе нове мере попуштања, када ће бити отворене дискотеке и омогућено поновно конзумирање хране на стадионима, у биоскопима и превозу, служење пића за шанком у кафићима, одржавање концерата с публиком која стоји и банкета у предузећима.

Само дан пре тога, међутим, 15. фебруара, на снагу ступа смањена разлика између вакцина са седам, на четири месеца. Смањен је и период који се признаје после прележане болести, са шест, на четири месеца. У принципу, Новак Ђоковић је са својом потврдом од 16. децембра да је био позитиван на ковид 19, пре ове измене, могао да игра на Ролан Гаросу који се одржава последње недеље маја и прве седмице јуна, иако није вакцинисан. Међутим, с овом изменом то му више није омогућено.

Али, имајући у виду да мере лагано попуштају, реално је очекивати да до маја дође до још неких измена санитарног протокола, у позитивном смислу. Томе у прилог иде и чињеница да је овај талас пандемије у Француској достигао врхунац и да број оболелих почиње да опада.

Неки се надају да би до маја чак и останак на снази вакциналне пропуснице у таквој реалности могао да буде доведен у питање. У Француској, по угледу на неке европске земље, све више размишљају о томе да се са ковидом убудуће живи као са грипом.

 

 

Извор: Новости.рс