Србија

Најновија вест! ПЛАНИРАО МАСОВНО УБИСТВО У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Ево ко је ухапшени терориста

Као бомба у српским медијима одјекнула је вест да је у Београду ухапшен Србин вехабија осумњичен за тероризам, а када се овој сумњи дода оно за шта је 2017. године стварно хапшен, онда ова претња постаје итекако реална

Како Информер сазнаје ухапшен је Игор Деспотовић, Србин који је прешао у ислам и који је одржавао блиске везе са вођама терористичке Исламске државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо да је радикални исламиста Деспотовић у акцији БИА ухапшен 2017. године када се спремао да камионом по узору на терористички чин у Барселони гази људе по центру Београда.

Код њега су тада пронађени планови за напад какав је виђен у Барселони. Спречен је у последњем моменту док је изводио завршне припреме да се теретним возилом упути према самом центру престонице у Кнез Михаилову улицу.

Како је Информер већ писао он је пре неколико година примио ислам и био на сталној вези са вођама ИСИС. Планирао је да украденим камионом улети у Кнез Михаилову улицу и прегази што више људи!

Приликом тадашњег хапшења (30.8. 2017.) код ухапшеног су пронађени детаљни планови за напад, као и преписка са радикалним исламистима из Сирије и Западне Европе.

Овог пута Игору Деспотовићу је одређено задржавање од 48 сати због кривичног дела Јавно подстицање на извршење терористичких дела

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс