Србија

ПРОГНОЗА! Данас облачно, током ноћи пад температуре и снег! Ево када нам стиже промена времена!

Временска прогноза за недељу 27. фебруар.

Време у Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Србији у већем делу земље облачно, повремено с кишом, а током ноћи с недеље на понедељак очекује се пад температуре и снег и у нижим пределима.

Најнижа температура од 0 до 3 степена, а највиша од 2 на југозападу Србије до 10 степени на северу Војводине. Дуваће умерен и јак, североисточни ветар.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, на северу већи део дана биће суво уз делимично разведравање, а у осталим крајевима облачно, повремено с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом уз даље повећање висине снежног покривача.

Увече и у току ноћи уз пад температуре снег се очекује и у нижим пределима, понегде уз стварање мањег снежног покривача.

Време у Београду

И у Београду претежно облачно и већи део дана суво. Касније после подне и увече слаба киша, а у току ноћи слаб снег. У вишим деловима града стварање мањег снежног покривача.

Ветар умерен и јак, источни, после подне и увече у слабљењу и скретању на северни. Најнижа температура око 3, а највиша око 8 степени.

Време наредних дана

Према прогнози времена за наредних седам дана, до недеље, 6. марта, у понедељак, 28. фебруара, у већем делу облачно с кишом и снегом, само на северозападу Србије ујутро и пре подне суво са сунчаним интервалима.

У нижим пределима понегде се очекује мањи снежни покривач, а на планинама даље повећање висине снега.

У уторак се слаб снег очекује само још у брдско-планинским пределима, а од среде ће бити суво уз делимично разведравање и мањи пораст дневних температура.

Понегде у планинским пределима провејавање снега очекује се и у петак, а наредног викенда ново наоблачење с кишом и снегом захватиће југ Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com